Nicolas Maduro hoopt met zijn internationale bezoeken een halt toe te roepen aan de nefaste economische gevolgen van de dalende olieprijs op de Venezolaanse economie. Het land zou de één van de grootste oliereserves wereldwijd hebben.

Allereerst zal Maduro een bezoek brengen aan China, een belangrijke bron van leningen voor het Zuid-Amerikaanse land.

Vervolgens zal hij enkele landen die lid zijn van OPEC aandoen. Hij zal die landen smeken om de olieproductie te verlagen zodat de olieprijs zal stijgen.

De Venezolaanse olieprijs is met de helft gedaald sinds juni vorig jaar.

Tijdens een persconferentie heeft de president enkele mechanismen aangekondigd die het land moeten helpen om het hoofd te bieden aan de economische crisis. Zo zal Maduro een nieuwe strategische reserve aanleggen, een nieuw bestuur aanstellen die verantwoordelijk is voor de controle op de wisselkoersen en nieuwe agentschappen creëren om de distributie van goederen te beheren. (BBC/NS)

Nicolas Maduro hoopt met zijn internationale bezoeken een halt toe te roepen aan de nefaste economische gevolgen van de dalende olieprijs op de Venezolaanse economie. Het land zou de één van de grootste oliereserves wereldwijd hebben. Allereerst zal Maduro een bezoek brengen aan China, een belangrijke bron van leningen voor het Zuid-Amerikaanse land. Vervolgens zal hij enkele landen die lid zijn van OPEC aandoen. Hij zal die landen smeken om de olieproductie te verlagen zodat de olieprijs zal stijgen. De Venezolaanse olieprijs is met de helft gedaald sinds juni vorig jaar. Tijdens een persconferentie heeft de president enkele mechanismen aangekondigd die het land moeten helpen om het hoofd te bieden aan de economische crisis. Zo zal Maduro een nieuwe strategische reserve aanleggen, een nieuw bestuur aanstellen die verantwoordelijk is voor de controle op de wisselkoersen en nieuwe agentschappen creëren om de distributie van goederen te beheren. (BBC/NS)