Aan de vergadering van Van Rompuy doen onder andere Europees Commissievoorzitter José Manuel Barroso, eurocommissaris voor Economische en Monetaire Zaken Olli Rehn, voorzitter Jean-Claude Juncker van de eurogroep en voorzitter Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank mee.

'Coördinatievergadering' 'Dit is geen crisisoverleg, maar een coördinatievergadering', stelde de woordvoerder van Van Rompuy voor aanvang van het beraad. Vergaderingen als deze vinden volgens hem wel vaker plaats.

Van Rompuy pleegt elke maandag overleg met Barroso en naargelang de politieke en financiële actualiteit worden soms ook andere besluitvormers uitgenodigd.

Griekenland

Eén van de gespreksonderwerpen is Griekenland. Zo is het de bedoeling een stand van zaken op te maken van de aanslepende onderhandelingen over de deelname van banken, verzekeraars en pensioenfondsen aan een tweede hulpprogramma voor Athene.

Ook de deelname van de private sector aan een nieuw Grieks reddingsplan prijkt op de agenda.

Italië

Allicht wordt ook gepraat over Italië, maar de toenemende druk van de financiële markten op de derde economie van de eurozone is niet de rechtstreekse aanleiding voor het beraad, beklemtoont de woordvoerder van Van Rompuy.

Die indruk werd onder meer gevoed door de aanwezigheid van directeur Vittorio Grilli van de Italiaanse schatkist, maar Grilli schuift volgens de woordvoerder mee aan tafel als voorzitter van de werkgroep die de bijeenkomsten van de Europese ministers van Financiën voorbereidt. (Belga/SD)

Aan de vergadering van Van Rompuy doen onder andere Europees Commissievoorzitter José Manuel Barroso, eurocommissaris voor Economische en Monetaire Zaken Olli Rehn, voorzitter Jean-Claude Juncker van de eurogroep en voorzitter Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank mee. 'Coördinatievergadering' 'Dit is geen crisisoverleg, maar een coördinatievergadering', stelde de woordvoerder van Van Rompuy voor aanvang van het beraad. Vergaderingen als deze vinden volgens hem wel vaker plaats. Van Rompuy pleegt elke maandag overleg met Barroso en naargelang de politieke en financiële actualiteit worden soms ook andere besluitvormers uitgenodigd. Griekenland Eén van de gespreksonderwerpen is Griekenland. Zo is het de bedoeling een stand van zaken op te maken van de aanslepende onderhandelingen over de deelname van banken, verzekeraars en pensioenfondsen aan een tweede hulpprogramma voor Athene. Ook de deelname van de private sector aan een nieuw Grieks reddingsplan prijkt op de agenda. Italië Allicht wordt ook gepraat over Italië, maar de toenemende druk van de financiële markten op de derde economie van de eurozone is niet de rechtstreekse aanleiding voor het beraad, beklemtoont de woordvoerder van Van Rompuy. Die indruk werd onder meer gevoed door de aanwezigheid van directeur Vittorio Grilli van de Italiaanse schatkist, maar Grilli schuift volgens de woordvoerder mee aan tafel als voorzitter van de werkgroep die de bijeenkomsten van de Europese ministers van Financiën voorbereidt. (Belga/SD)