Dat schrijft De Morgen.

De oppositie vroeg op 5 februari om de richtlijn te kunnen inzien, maar die vraag werd afgewimpeld door Van Overtveldt en uiteindelijk ook weggestemd door de meerderheid.

Karin Temmerman, de fractieleider van SP.A, zegt aan de krant: "Volgens Van Overtveldt is het een document voor intern gebruik. Hij zei letterlijk dat het geen richtlijn is voor belastingplichtigen of advocaten. Maar wat blijkt nu? De fiscale advocaten weten wél wat er in de richtlijn staat." Temmerman verwijst daarvoor (onder meer) naar de nieuwsbrief van BNP Paribas Private Bankers. Daarin staat de inhoud van de richtlijn vrij gedetailleerd uitgelegd.

Van Overtveldt heeft intussen begrepen dat de situatie absurd wordt, en komt op zijn beslissing om het parlement niet op de hoogte te stellen terug. Via zijn woordvoerder laat hij weten dat hij de richtlijn alsnog openbaar wil maken.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Morgen. De oppositie vroeg op 5 februari om de richtlijn te kunnen inzien, maar die vraag werd afgewimpeld door Van Overtveldt en uiteindelijk ook weggestemd door de meerderheid. Karin Temmerman, de fractieleider van SP.A, zegt aan de krant: "Volgens Van Overtveldt is het een document voor intern gebruik. Hij zei letterlijk dat het geen richtlijn is voor belastingplichtigen of advocaten. Maar wat blijkt nu? De fiscale advocaten weten wél wat er in de richtlijn staat." Temmerman verwijst daarvoor (onder meer) naar de nieuwsbrief van BNP Paribas Private Bankers. Daarin staat de inhoud van de richtlijn vrij gedetailleerd uitgelegd. Van Overtveldt heeft intussen begrepen dat de situatie absurd wordt, en komt op zijn beslissing om het parlement niet op de hoogte te stellen terug. Via zijn woordvoerder laat hij weten dat hij de richtlijn alsnog openbaar wil maken. (Belga/RR)