Dat bericht De Standaard. "Wij zijn een naarstig sparend volk, wat lovenswaardig is. We moeten erop toezien dat daar respect voor is. Het kan niet de bedoeling zijn om een sluipende aanslag te plegen op het spaargeld. De mensen van de ECB moeten hun huiswerk maken."

In een interview met De Standaard toont minister van Financiën Johan Van Overtveldt(N-VA) zich erg kritisch over de plannen van ECB-voorzitter Mario Draghi om honderden miljarden euro's in de slabakkende Europese economie te pompen en zo de groei en de inflatie weer wat op te krikken. Draghi kondigt donderdag aan hoe hij dat wil doen via de grootschalige aankoop van staatsobligaties, in het jargon de kwantitatieve verruiming (QE).

Volgens Van Overtvelt dreigt de geldinjectie van de ECB, die tot doel heeft de inflatie te verhogen, de rente op het spaarboekje verder te doen dalen.

(Belga/MS)

Dat bericht De Standaard. "Wij zijn een naarstig sparend volk, wat lovenswaardig is. We moeten erop toezien dat daar respect voor is. Het kan niet de bedoeling zijn om een sluipende aanslag te plegen op het spaargeld. De mensen van de ECB moeten hun huiswerk maken." In een interview met De Standaard toont minister van Financiën Johan Van Overtveldt(N-VA) zich erg kritisch over de plannen van ECB-voorzitter Mario Draghi om honderden miljarden euro's in de slabakkende Europese economie te pompen en zo de groei en de inflatie weer wat op te krikken. Draghi kondigt donderdag aan hoe hij dat wil doen via de grootschalige aankoop van staatsobligaties, in het jargon de kwantitatieve verruiming (QE).Volgens Van Overtvelt dreigt de geldinjectie van de ECB, die tot doel heeft de inflatie te verhogen, de rente op het spaarboekje verder te doen dalen.(Belga/MS)