Woensdag zaten de vakbonden, werkgevers en medewerkers van minister van Werk Kris Peeters samen. Ze praatten over het uitgewerkte tekstvoorstel van de minister dat hij aan Europa heeft overgemaakt in het kader van de ingebrekestelling. Peeters beloofde daarmee tegen 1 juli 2016 de wet-Major te hervormen, zij het met een geleidelijke invoering tot 2020.

Engagement werkgevers

"Onze vakbondsstandpunten rond de inmiddels gekende pijnpunten, namelijk het openstellen van dagcontracten buiten het poolsysteem en het multitasken, werden opnieuw benadrukt en gemotiveerd", klinkt het in het pamflet.

"De bespreking nam echter een onverwachte wending omdat de werkgeverszijde bereid is om met ons verder te praten over een eventueel engagement, waarbij het behoud van ons huidig poolsysteem en contingent langdurig gegarandeerd zouden kunnen blijven."

Tijdens de komende weken wordt de piste verder besproken en uitgewerkt, waarna het resultaat met een schriftelijk referendum zal worden voorgelegd. (Belga/NS)

Woensdag zaten de vakbonden, werkgevers en medewerkers van minister van Werk Kris Peeters samen. Ze praatten over het uitgewerkte tekstvoorstel van de minister dat hij aan Europa heeft overgemaakt in het kader van de ingebrekestelling. Peeters beloofde daarmee tegen 1 juli 2016 de wet-Major te hervormen, zij het met een geleidelijke invoering tot 2020. "Onze vakbondsstandpunten rond de inmiddels gekende pijnpunten, namelijk het openstellen van dagcontracten buiten het poolsysteem en het multitasken, werden opnieuw benadrukt en gemotiveerd", klinkt het in het pamflet. "De bespreking nam echter een onverwachte wending omdat de werkgeverszijde bereid is om met ons verder te praten over een eventueel engagement, waarbij het behoud van ons huidig poolsysteem en contingent langdurig gegarandeerd zouden kunnen blijven." Tijdens de komende weken wordt de piste verder besproken en uitgewerkt, waarna het resultaat met een schriftelijk referendum zal worden voorgelegd. (Belga/NS)