Die winsten moeten terugvloeien naar de klanten luidt de redenering, zo meldt De Morgen dinsdag.

De krant beroept zich op een ontwerp geschreven door de Algemene Raad, een orgaan verbonden aan de federale energiewaakhond CREG. In die raad zijn vakbonden en werkgevers vertegenwoordigd, maar ook grote verbruikers en milieuorganisaties en de federatie van energiebedrijven. Woensdag zou in de Raad gestemd worden over het ontwerp.

"De financiële middelen moeten via duidelijke wetsvoorschriften aan de consumenten worden teruggegeven", staat in de ontwerptekst over de buitensporige winsten. "Deze middelen moeten dienen om de energiefactuur van de consumenten te laten dalen, met name via investeringen in energie-efficiëntie en de financiering van hernieuwbareenergiebronnen."

De drie vakbonden kaartten maandag al de superwinsten op afgeschreven kerncentrales aan.

Die winsten moeten terugvloeien naar de klanten luidt de redenering, zo meldt De Morgen dinsdag. De krant beroept zich op een ontwerp geschreven door de Algemene Raad, een orgaan verbonden aan de federale energiewaakhond CREG. In die raad zijn vakbonden en werkgevers vertegenwoordigd, maar ook grote verbruikers en milieuorganisaties en de federatie van energiebedrijven. Woensdag zou in de Raad gestemd worden over het ontwerp. "De financiële middelen moeten via duidelijke wetsvoorschriften aan de consumenten worden teruggegeven", staat in de ontwerptekst over de buitensporige winsten. "Deze middelen moeten dienen om de energiefactuur van de consumenten te laten dalen, met name via investeringen in energie-efficiëntie en de financiering van hernieuwbareenergiebronnen." De drie vakbonden kaartten maandag al de superwinsten op afgeschreven kerncentrales aan.