Uit een onderzoek bij haar leden leerde Unizo dat de helft van de werkgevers pleit voor de afschaffing van ecocheques, terwijl minder dan één op tien het wil behouden. De ondernemers en handelaars willen van de cheques af omwille van de rompslomp, maar ook omdat ze hen te veel kosten.

"En dat geldt niet alleen voor de ecocheques, maar ook voor de maaltijdcheques", zegt Van Eetvelt. Volgens hem speelt het systeem vooral in het voordeel van Sodexo en Accor, de twee Franse bedrijven die de cheques uitgeven. Zij boeken jaarlijks een brutowinst van 16 miljoen euro.

Er wordt jaarlijks voor 250 miljoen euro maaltijdcheques gegeven aan 1,3 miljoen werknemers.

Uit een onderzoek bij haar leden leerde Unizo dat de helft van de werkgevers pleit voor de afschaffing van ecocheques, terwijl minder dan één op tien het wil behouden. De ondernemers en handelaars willen van de cheques af omwille van de rompslomp, maar ook omdat ze hen te veel kosten. "En dat geldt niet alleen voor de ecocheques, maar ook voor de maaltijdcheques", zegt Van Eetvelt. Volgens hem speelt het systeem vooral in het voordeel van Sodexo en Accor, de twee Franse bedrijven die de cheques uitgeven. Zij boeken jaarlijks een brutowinst van 16 miljoen euro. Er wordt jaarlijks voor 250 miljoen euro maaltijdcheques gegeven aan 1,3 miljoen werknemers.