"Dat komt omdat mensen vertrouwen in me hebben", aldus Trump. "Het is moeilijk om te concurreren met een sterke dollar terwijl andere landen hun munt devalueren." Verder zou Trump ook graag zien dat de rentes in de Verenigde Staten laag blijven. Ook zei de president dat hij China niet ziet als een land dat de waarde van zijn munt zou kunnen manipuleren. Tijdens zijn verkiezingscampagne haalde Trump meermaals om die reden wel hard uit naar China.

Trump liet zich ook respectvol uit over Janet Yellen, voorzitter van de Federal Reserve. Hij zei dat hij openstaat voor een volgende termijn voor de voorzitter van de koepel van centrale banken. Het is voor het eerst dat Trump zich uitlaat over de positie van Yellen.

Nadat Trumps uitspraken waren gepubliceerd, verloor de dollar volgens berekeningen van persbureau Bloomberg plotsklaps 0,5 procent aan waarde. De euro noteerde bij het slot op Wall Street op 1,0660 dollar, tegen 1,0621 dollar bij het Europese slot eerder op de dag.

"Dat komt omdat mensen vertrouwen in me hebben", aldus Trump. "Het is moeilijk om te concurreren met een sterke dollar terwijl andere landen hun munt devalueren." Verder zou Trump ook graag zien dat de rentes in de Verenigde Staten laag blijven. Ook zei de president dat hij China niet ziet als een land dat de waarde van zijn munt zou kunnen manipuleren. Tijdens zijn verkiezingscampagne haalde Trump meermaals om die reden wel hard uit naar China. Trump liet zich ook respectvol uit over Janet Yellen, voorzitter van de Federal Reserve. Hij zei dat hij openstaat voor een volgende termijn voor de voorzitter van de koepel van centrale banken. Het is voor het eerst dat Trump zich uitlaat over de positie van Yellen. Nadat Trumps uitspraken waren gepubliceerd, verloor de dollar volgens berekeningen van persbureau Bloomberg plotsklaps 0,5 procent aan waarde. De euro noteerde bij het slot op Wall Street op 1,0660 dollar, tegen 1,0621 dollar bij het Europese slot eerder op de dag.