Trump stelt nieuwe importheffingen voor China uit

VS-president Trump © belga

VS-president Donald Trump heeft beslist om de invoering van een bijkomende importheffing van 10 procent op een aantal Chinese producten uit te stellen tot 15 december.

Donald Trump lijkt in de handelsoorlog met China wat af te koelen, zo blijkt. De lijst met extra heffingen op Chinese goederen die gepland werden voor 1 september is bijgewerkt. Dat betekent evenwel niet dat er geen extra heffingen komen.

Dinsdag raakte namelijk bekend dat de Amerikanen voor sommige Chinese producten, zoals gepland, 10 procent extra heffingen aanrekenen op 1 september. Bepaalde producten zijn echter van de lijst gehaald en zullen dus niet bijkomend belast worden. Voor producten zoals smartphones, laptops, gameconsoles en bepaalde kledingstukken wordt de invoering uitgesteld tot 15 december. Het gaat om populaire geschenkartikelen.

De Amerikaanse president Donald Trump gaf aan reporters in New Jersey toe dat hij de nieuwe heffingen heeft uitgesteld zodat ze ‘niet relevant zouden zijn tijdens de Kerstkoopjes’. Hij nam de beslissing na eigen zeggen na ‘een goed gesprek’ met Peking. Trump zegt te geloven dat China een handelsdeal wil sluiten.

Partner Content