De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag opnieuw uitgehaald naar de Federal Reserve. De Amerikaanse president verwijt de Amerikaanse koepel van centrale banken dat de rentetarieven te hoog liggen.

'Door het foutieve beleid van de Federal Reserve betalen we veel hogere rentetarieven dan andere landen die niet aan ons kunnen tippen op economisch vlak. Met andere woorden: onze rentekosten zijn hoger dan in andere landen terwijl ze lager zouden moeten zijn', meldt Trump op Twitter.

Tot Trump aantrad als president van de Verenigde Staten was het zeer ongebruikelijk voor Amerikaanse presidenten om zich openlijk te bemoeien met de Fed, die in principe een onafhankelijk monetair beleid voert. Maar Trump heeft al herhaaldelijk kritiek geuit aan het adres van Fed-voorzitter Jerome Powell en zijn voorganger Janet Yellen.

Trump reageert vrijdag op een speech van het hoofd van de centrale bank van New York, John Williams. Williams sprak over een snel monetair ingrijpen in tijden van economische zwakte. Beleggers reageerden daar snel op door in te zetten op een spoedige renteverlaging.

Een woordvoerder van de Fed in New York liet later echter weten dat het om een academische speech ging en niet over het huidige monetair beleid. Het is overigens ongebruikelijk voor de Fed om een speech van een lid achteraf af te zwakken. Beleggers houden zulke toespraken namelijk steeds nauwlettend in de gaten op hints over mogelijke rentestappen of andere ingrepen.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag opnieuw uitgehaald naar de Federal Reserve. De Amerikaanse president verwijt de Amerikaanse koepel van centrale banken dat de rentetarieven te hoog liggen. 'Door het foutieve beleid van de Federal Reserve betalen we veel hogere rentetarieven dan andere landen die niet aan ons kunnen tippen op economisch vlak. Met andere woorden: onze rentekosten zijn hoger dan in andere landen terwijl ze lager zouden moeten zijn', meldt Trump op Twitter.Tot Trump aantrad als president van de Verenigde Staten was het zeer ongebruikelijk voor Amerikaanse presidenten om zich openlijk te bemoeien met de Fed, die in principe een onafhankelijk monetair beleid voert. Maar Trump heeft al herhaaldelijk kritiek geuit aan het adres van Fed-voorzitter Jerome Powell en zijn voorganger Janet Yellen. Trump reageert vrijdag op een speech van het hoofd van de centrale bank van New York, John Williams. Williams sprak over een snel monetair ingrijpen in tijden van economische zwakte. Beleggers reageerden daar snel op door in te zetten op een spoedige renteverlaging. Een woordvoerder van de Fed in New York liet later echter weten dat het om een academische speech ging en niet over het huidige monetair beleid. Het is overigens ongebruikelijk voor de Fed om een speech van een lid achteraf af te zwakken. Beleggers houden zulke toespraken namelijk steeds nauwlettend in de gaten op hints over mogelijke rentestappen of andere ingrepen.