De topman van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI), Frank Philipsen, pleit voor de oprichting van een 'super-fraudebestrijdingsdienst'. Die autonome dienst moet zowel de fiscale, sociale als economische fraude bekampen, zo zegt hij in het VRT-programma De Vrije Markt.

'Ons land heeft nood aan een super-fraudebestrijdingsdienst die de grootschalige fraude en georganiseerde misdaad opspoort', zegt BBI-topman Phillipsen. Nu zit fraudebestrijding opgedeeld bij verschillende administraties. Maar om de strijd tegen grootschalige fraude aan te binden kan dat best samen gebeuren, omdat grote dossiers vaak een combinatie van omhelzen van zowel fiscale, sociale en economische fraude, zo luidt de redenering.

Staatssecretaris Bart Tommelein (Open VLD), die bevoegd is voor de bestrijding van sociale fraude, steunt via Twitter in het voorstel. 'Goede samenwerking tussen alle inspectiediensten loont. Daar ben ik het alvast mee eens. Akkoord dus met topman BBI. Gewoon doen!' (Belga/AVE)

De topman van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI), Frank Philipsen, pleit voor de oprichting van een 'super-fraudebestrijdingsdienst'. Die autonome dienst moet zowel de fiscale, sociale als economische fraude bekampen, zo zegt hij in het VRT-programma De Vrije Markt.'Ons land heeft nood aan een super-fraudebestrijdingsdienst die de grootschalige fraude en georganiseerde misdaad opspoort', zegt BBI-topman Phillipsen. Nu zit fraudebestrijding opgedeeld bij verschillende administraties. Maar om de strijd tegen grootschalige fraude aan te binden kan dat best samen gebeuren, omdat grote dossiers vaak een combinatie van omhelzen van zowel fiscale, sociale en economische fraude, zo luidt de redenering.Staatssecretaris Bart Tommelein (Open VLD), die bevoegd is voor de bestrijding van sociale fraude, steunt via Twitter in het voorstel. 'Goede samenwerking tussen alle inspectiediensten loont. Daar ben ik het alvast mee eens. Akkoord dus met topman BBI. Gewoon doen!' (Belga/AVE)