Bart Tommelein, staatssecretaris voor bestrijding van sociale fraude, gaat op het onderwerp in tijdens een interview met de Gazet van Antwerpen.

Hij wil een nieuw systeem opzetten om dit soort werk in het witte circuit te brengen.

'Flexibel statuut'

Tommelein vindt dat wie bovenop zijn of haar loon bijklust, daarvoor "niet gestraft" mag worden. "Mensen die zich bijvoorbeeld engageren als coach in een sportclub of als vrijwilliger voor het Rode Kruis, moeten daarvoor op een redelijke manier kunnen vergoed worden en niet via een uitbetaling in het zwart", zegt hij. Hij wijst erop dat het hier niet gaat om fulltime-jobs. "We hebben gewoon nood aan nieuwe, meer flexibele statuten met minder fiscale en sociale druk".

(Belga/RR)

Bart Tommelein, staatssecretaris voor bestrijding van sociale fraude, gaat op het onderwerp in tijdens een interview met de Gazet van Antwerpen. Hij wil een nieuw systeem opzetten om dit soort werk in het witte circuit te brengen.Tommelein vindt dat wie bovenop zijn of haar loon bijklust, daarvoor "niet gestraft" mag worden. "Mensen die zich bijvoorbeeld engageren als coach in een sportclub of als vrijwilliger voor het Rode Kruis, moeten daarvoor op een redelijke manier kunnen vergoed worden en niet via een uitbetaling in het zwart", zegt hij. Hij wijst erop dat het hier niet gaat om fulltime-jobs. "We hebben gewoon nood aan nieuwe, meer flexibele statuten met minder fiscale en sociale druk".(Belga/RR)