"Ik kan alleen hopen dat er zo snel mogelijk een nieuwe regering op de been wordt gebracht waarin zij niet meer op dat departement zit. Ze gedraagt zich als anti-werkgeversminister", zegt hij zaterdag in Het Laatste Nieuws.

De ongebreidelde dadendrang van Joëlle Milquet de jongste weken zit Van Eetvelt hoog. In die mate dat de gedelegeerd bestuurder van de ondernemersorganisatie Unizo eerstdaags zijn beklag wil doen bij premier Yves Leterme (CD&V).

Als er één minister is die het sociaal overleg bemoeilijkt, is het volgens Van Eetvelt Milquet wel. "Door keer op keer gesprekken te doorkruisen met eenzijdige initiatieven. Door iedere keer opnieuw één kant van de tafel straal te negeren. Dit is geen minister van werk die alle partijen hoort en oplossingen zoekt. Dit is een minister die naar één partij luistert en alle problemen voortdurend eenzijdig bij de werkgevers legt. Het is een minister die werkgevers a priori verdacht vindt."

Zijn tirade heeft alles te maken met de opeenvolging van beslissingen die Milquet in de loop van afgelopen week nam. Zo kondigde ze aan dat ze de wet rond pesten op het werk wil verstrengen door werkgevers te verplichten om een vertrouwenspersoon aan te stellen.

"Het zijn weeral de werkgevers die moeten opdraaien voor de problemen. De verantwoordelijkheid die werknemers dragen, is voor haar van geen tel." (Belga)

"Ik kan alleen hopen dat er zo snel mogelijk een nieuwe regering op de been wordt gebracht waarin zij niet meer op dat departement zit. Ze gedraagt zich als anti-werkgeversminister", zegt hij zaterdag in Het Laatste Nieuws. De ongebreidelde dadendrang van Joëlle Milquet de jongste weken zit Van Eetvelt hoog. In die mate dat de gedelegeerd bestuurder van de ondernemersorganisatie Unizo eerstdaags zijn beklag wil doen bij premier Yves Leterme (CD&V). Als er één minister is die het sociaal overleg bemoeilijkt, is het volgens Van Eetvelt Milquet wel. "Door keer op keer gesprekken te doorkruisen met eenzijdige initiatieven. Door iedere keer opnieuw één kant van de tafel straal te negeren. Dit is geen minister van werk die alle partijen hoort en oplossingen zoekt. Dit is een minister die naar één partij luistert en alle problemen voortdurend eenzijdig bij de werkgevers legt. Het is een minister die werkgevers a priori verdacht vindt." Zijn tirade heeft alles te maken met de opeenvolging van beslissingen die Milquet in de loop van afgelopen week nam. Zo kondigde ze aan dat ze de wet rond pesten op het werk wil verstrengen door werkgevers te verplichten om een vertrouwenspersoon aan te stellen. "Het zijn weeral de werkgevers die moeten opdraaien voor de problemen. De verantwoordelijkheid die werknemers dragen, is voor haar van geen tel." (Belga)