Europees commissaris Marianne Thyssen waarschuwt dat het punt is bereikt waarop de reputatie van ons land en van Wallonië op het spel staat door het uitblijven van een akkoord over CETA.

België heeft de reputatie dat het goede compromissen kan sluiten en bruggen bouwen. "We moeten oppassen dat we dat kapitaal niet verspelen", zei Thyssen zondag in De Zevende Dag op Eén.

De Europese commissaris benadrukt dat jarenlang aan het akkoord is gewerkt en dat er veel overleg aan vooraf is gegaan. Intussen is een bijkomende verklaring op papier gezet 'met wettelijke waarde' en alles is in mensentaal op een rij gezet.

De bal ligt nu in het kamp van Wallonië, aldus Thyssen. "Ik hoop dat het een kwestie van enkele dagen is". Thyssen deed die uitspraak nog voor bekendraakte dat de Europese Unie België een deadline oplegt. Uiterlijk maandagavond moet er binnen de Belgische regering overeenstemming worden bereikt over het handelsverdrag met Canada.

De Europees commissaris gaf tijdens uiteenzetting een duidelijke boodschap mee aan de Waalse minister-president Paul Magnette. "Ik denk dat we op het punt zijn gekomen dat we kunnen zeggen: 'de bal ligt in uw kamp. Je kunt niet blijven doorgaan met dit spel'.

Volgens Thyssen zijn alle alle onduidelijkheden uit het verdrag intussen verduidelijkt. (Belga/BO)

Europees commissaris Marianne Thyssen waarschuwt dat het punt is bereikt waarop de reputatie van ons land en van Wallonië op het spel staat door het uitblijven van een akkoord over CETA. België heeft de reputatie dat het goede compromissen kan sluiten en bruggen bouwen. "We moeten oppassen dat we dat kapitaal niet verspelen", zei Thyssen zondag in De Zevende Dag op Eén.De Europese commissaris benadrukt dat jarenlang aan het akkoord is gewerkt en dat er veel overleg aan vooraf is gegaan. Intussen is een bijkomende verklaring op papier gezet 'met wettelijke waarde' en alles is in mensentaal op een rij gezet. De bal ligt nu in het kamp van Wallonië, aldus Thyssen. "Ik hoop dat het een kwestie van enkele dagen is". Thyssen deed die uitspraak nog voor bekendraakte dat de Europese Unie België een deadline oplegt. Uiterlijk maandagavond moet er binnen de Belgische regering overeenstemming worden bereikt over het handelsverdrag met Canada.De Europees commissaris gaf tijdens uiteenzetting een duidelijke boodschap mee aan de Waalse minister-president Paul Magnette. "Ik denk dat we op het punt zijn gekomen dat we kunnen zeggen: 'de bal ligt in uw kamp. Je kunt niet blijven doorgaan met dit spel'.Volgens Thyssen zijn alle alle onduidelijkheden uit het verdrag intussen verduidelijkt. (Belga/BO)