In haar eerste televisie-interview na het brexit-referendum wil of kan Theresa May, de mogelijke opvolger van David Cameron als voorzitter van de Britse Conservatieven, niet uitsluiten dat EU-burgers die vandaag in Groot-Brittannië wonen later alsnog het land worden uitgewezen. Die garantie kunnen we niet geven, daar moet over onderhandeld worden, zegt ze.

Reden? Volgens May trekt de garantie voor een gewaarborgd verblijf binnen de grenzen van het Verenigd Koninkrijk mogelijk een aanzienlijke stroom EU-burgers aan die zich nog snel in het land willen vestigen 'vooraleer we de EU verlaten'.

Op dit moment verandert er niets, maar over de toekomst van EU-burgers in Groot-Brittannië zal wel degelijk onderhandeld moeten worden, benadrukt May in het ITV-programma Peston on Sunday. (BO)

In haar eerste televisie-interview na het brexit-referendum wil of kan Theresa May, de mogelijke opvolger van David Cameron als voorzitter van de Britse Conservatieven, niet uitsluiten dat EU-burgers die vandaag in Groot-Brittannië wonen later alsnog het land worden uitgewezen. Die garantie kunnen we niet geven, daar moet over onderhandeld worden, zegt ze.Reden? Volgens May trekt de garantie voor een gewaarborgd verblijf binnen de grenzen van het Verenigd Koninkrijk mogelijk een aanzienlijke stroom EU-burgers aan die zich nog snel in het land willen vestigen 'vooraleer we de EU verlaten'.Op dit moment verandert er niets, maar over de toekomst van EU-burgers in Groot-Brittannië zal wel degelijk onderhandeld moeten worden, benadrukt May in het ITV-programma Peston on Sunday. (BO)