Dat meldt woordvoerder Pierre Steenberghen.

Het gaat volgens hem om een klassieke betoging, die wellicht aan het Noordstation zal starten om vervolgens door Brussel te trekken. Bedoeling is zoveel mogelijk taxi's te laten samenkomen in de hoofdstad, zgt hij.

De taxichauffeurs protesteren tegen het taxiplan van Brussels minister Pascal Smet, "omdat daarin voorzien wordt dat het marktsegment van de taxi's ook bediend wordt door andere operatoren, die niet aan dezelfde eisen en verplichtingen onderworpen worden als de taxi's".

'Niet gehoord'

De vertegenwoordigers van de sector willen snel betrokken worden bij het beleid van de Brusselse regering. Vorige week vroegen ze al dat de Brusselse regering het ontwerp van Taxiplan 2014-2019 niet zou goedkeuren zonder eerst op zijn minst hun opmerkingen en bezwaren daarover gehoord te hebben.

"Maar aan die oproep om gehoord te worden werd tot vandaag geen gevolg gegeven. We willen geconsulteerd worden en niet voor voldongen feiten geplaatst", aldus Steenberghen. "We hebben liever geen betoging, maar de Brusselse taxichauffeurs zijn zeer nerveus. De banen van 3.000 mensen staan op het spel".

De Brusselse taxisector eist gelijke rechten en plichten voor alle taxi's, geen fiscale (of andere) privileges voor Uber en geen sociale dumping.

(Belga/RR)

Dat meldt woordvoerder Pierre Steenberghen.Het gaat volgens hem om een klassieke betoging, die wellicht aan het Noordstation zal starten om vervolgens door Brussel te trekken. Bedoeling is zoveel mogelijk taxi's te laten samenkomen in de hoofdstad, zgt hij.De taxichauffeurs protesteren tegen het taxiplan van Brussels minister Pascal Smet, "omdat daarin voorzien wordt dat het marktsegment van de taxi's ook bediend wordt door andere operatoren, die niet aan dezelfde eisen en verplichtingen onderworpen worden als de taxi's". De vertegenwoordigers van de sector willen snel betrokken worden bij het beleid van de Brusselse regering. Vorige week vroegen ze al dat de Brusselse regering het ontwerp van Taxiplan 2014-2019 niet zou goedkeuren zonder eerst op zijn minst hun opmerkingen en bezwaren daarover gehoord te hebben. "Maar aan die oproep om gehoord te worden werd tot vandaag geen gevolg gegeven. We willen geconsulteerd worden en niet voor voldongen feiten geplaatst", aldus Steenberghen. "We hebben liever geen betoging, maar de Brusselse taxichauffeurs zijn zeer nerveus. De banen van 3.000 mensen staan op het spel". De Brusselse taxisector eist gelijke rechten en plichten voor alle taxi's, geen fiscale (of andere) privileges voor Uber en geen sociale dumping.(Belga/RR)