Volgens de minister is het bijgevolg belangrijk dat het IMF een plan opstelt dat het Fonds toelaat om een permanente directie te vormen.

Contact

Het IMF zegt dat het geen commentaar zal geven op de speculatie over het lot van de algemeen directeur. Het fonds "blijft normaal voortwerken" zonder Strauss-Kahn, met adjunct John Lipsky die tijdelijk zijn plaats inneemt, zoals voorzien in de statuten.

Het IMF heeft intussen laten weten dat het "geen enkel contact" meer gehad heeft met zijn algemeen directeur sinds die laatste zaterdag opgepakt werd in New York op verdenking van seksuele aanranding.

Zelfmoord

Dominique Strauss-Kahn staat in de gevangenis van Rikers Island (New York) onder speciaal toezicht om te vermijden dat hij zelfmoord zou plegen.

Strauss-Kahn zou elke 15 à 30 minuten gecontroleerd worden door een medische ploeg van de gevangenis. (Belga/TE)

Volgens de minister is het bijgevolg belangrijk dat het IMF een plan opstelt dat het Fonds toelaat om een permanente directie te vormen. Contact Het IMF zegt dat het geen commentaar zal geven op de speculatie over het lot van de algemeen directeur. Het fonds "blijft normaal voortwerken" zonder Strauss-Kahn, met adjunct John Lipsky die tijdelijk zijn plaats inneemt, zoals voorzien in de statuten. Het IMF heeft intussen laten weten dat het "geen enkel contact" meer gehad heeft met zijn algemeen directeur sinds die laatste zaterdag opgepakt werd in New York op verdenking van seksuele aanranding. Zelfmoord Dominique Strauss-Kahn staat in de gevangenis van Rikers Island (New York) onder speciaal toezicht om te vermijden dat hij zelfmoord zou plegen. Strauss-Kahn zou elke 15 à 30 minuten gecontroleerd worden door een medische ploeg van de gevangenis. (Belga/TE)