Sinds 1 januari 2014 is het recreatief gebruik van cannabis toegelaten in Colordado. Vorige dinsdag hebben 60 procent van de inwoners van Pueblo County ingestemd met een belastingverhoging van 5 procent tegen 2020.

Studiebeurzen

Pueblo County verwacht dat de belastingverhoging ongeveer 3,5 miljoen dollar extra in het laatje brengt. De helft van het extra geld gaat naar studiebeurzen. "Zo willen we hoger onderwijs toegankelijk maken voor kinderen uit gezinnen die in de schulden zitten", zei woordvoerder Paris Carmichael. Hij spreekt van een primeur.

Volgens Tylor Henson, voorzitter van de Cannabis Chamber of Commerce, staat Colorado voor een grote uitdaging. "Enerzijds willen wij dat mensen softdrugs links laten liggen, anderzijds willen we de groei en ontwikkeling van de cannabisindustrie aanmoedigen", klinkt het.

Sociale projecten

De stad gebruikt de rest van de belastingverhoging voor sociale projecten, zoals de vernieuwing van een speelplaats van een middelbare school.

Naast Colorado is ook in Washington, Alaska en Oregon recreatief wietgebruik toegestaan. Wellicht volgend jaar stemt Californië over een gelijkaardige legalisering. Cannabis levert Colorado 100 miljoen dollar per maand op.

Sinds 1 januari 2014 is het recreatief gebruik van cannabis toegelaten in Colordado. Vorige dinsdag hebben 60 procent van de inwoners van Pueblo County ingestemd met een belastingverhoging van 5 procent tegen 2020. Pueblo County verwacht dat de belastingverhoging ongeveer 3,5 miljoen dollar extra in het laatje brengt. De helft van het extra geld gaat naar studiebeurzen. "Zo willen we hoger onderwijs toegankelijk maken voor kinderen uit gezinnen die in de schulden zitten", zei woordvoerder Paris Carmichael. Hij spreekt van een primeur. Volgens Tylor Henson, voorzitter van de Cannabis Chamber of Commerce, staat Colorado voor een grote uitdaging. "Enerzijds willen wij dat mensen softdrugs links laten liggen, anderzijds willen we de groei en ontwikkeling van de cannabisindustrie aanmoedigen", klinkt het. De stad gebruikt de rest van de belastingverhoging voor sociale projecten, zoals de vernieuwing van een speelplaats van een middelbare school. Naast Colorado is ook in Washington, Alaska en Oregon recreatief wietgebruik toegestaan. Wellicht volgend jaar stemt Californië over een gelijkaardige legalisering. Cannabis levert Colorado 100 miljoen dollar per maand op.