Dat meldt De Tijd vrijdag.

Het is de eerste keer in acht jaar dat de schuld groter is dan de jaarproductie van de Belgische economie. De schuld van alle overheden samen groeide tussen 1 januari en 31 maart met 16,3 miljard euro tot 342,9 miljard euro. Vooral de federale overheid maakte veel nieuwe schulden.

Bij de voorstelling van het Jaarverslag 2009 van de Federale Staatsschuld vorige week zei uittredend minister van Financiën Didier Reynders te verwachten dat de schuldratio dit jaar nog boven de 100 procent zou uitkomen. Dat is dus blijkbaar in het eerste kwartaal al gebeurd.

De bedoeling is dat ons land in 2012 opnieuw een begrotingstekort haalt van minder dan 3 procent van het bbp en een evenwicht boekt in 2015.

Dat meldt De Tijd vrijdag. Het is de eerste keer in acht jaar dat de schuld groter is dan de jaarproductie van de Belgische economie. De schuld van alle overheden samen groeide tussen 1 januari en 31 maart met 16,3 miljard euro tot 342,9 miljard euro. Vooral de federale overheid maakte veel nieuwe schulden. Bij de voorstelling van het Jaarverslag 2009 van de Federale Staatsschuld vorige week zei uittredend minister van Financiën Didier Reynders te verwachten dat de schuldratio dit jaar nog boven de 100 procent zou uitkomen. Dat is dus blijkbaar in het eerste kwartaal al gebeurd. De bedoeling is dat ons land in 2012 opnieuw een begrotingstekort haalt van minder dan 3 procent van het bbp en een evenwicht boekt in 2015.