Dat schrijft De Tijd donderdag.

De meeste verwijlintresten worden betaald door de Regie der Gebouwen (2,2 miljoen euro) en Defensie (1,8 miljoen). Beide departementen doen volgens Vanhengel het vaakst een beroep op bedrijven vooroverheidsopdrachten.

Bogaert betreurt dat de verwijlintresten tussen 2005 (1,8 miljoen euro) en 2009 fors zijn opgelopen. "Ik vind dat bijzonder veel en weggegooid geld op een ogenblik dat wij het wel erg goed zouden kunnen gebruiken", zegt het CD&V-Kamerlid. Hij vindt dat zowel de bedrijven slachtoffer zijn, omdat ze lang moeten wachten op hun geld, als de overheid, want die betaalt consequent te veel.

Vanhengel wijst erop dat er bij sommige overheidsopdrachten sprake is van een betwisting van het eindresultaat en dus van de facturen. "Daardoor worden de facturen te laat betaald en zijn er soms nalatigheidsintresten verschuldigd", aldus Vanhengel.

Dat schrijft De Tijd donderdag. De meeste verwijlintresten worden betaald door de Regie der Gebouwen (2,2 miljoen euro) en Defensie (1,8 miljoen). Beide departementen doen volgens Vanhengel het vaakst een beroep op bedrijven vooroverheidsopdrachten. Bogaert betreurt dat de verwijlintresten tussen 2005 (1,8 miljoen euro) en 2009 fors zijn opgelopen. "Ik vind dat bijzonder veel en weggegooid geld op een ogenblik dat wij het wel erg goed zouden kunnen gebruiken", zegt het CD&V-Kamerlid. Hij vindt dat zowel de bedrijven slachtoffer zijn, omdat ze lang moeten wachten op hun geld, als de overheid, want die betaalt consequent te veel. Vanhengel wijst erop dat er bij sommige overheidsopdrachten sprake is van een betwisting van het eindresultaat en dus van de facturen. "Daardoor worden de facturen te laat betaald en zijn er soms nalatigheidsintresten verschuldigd", aldus Vanhengel.