'Zowel werkgevers als vakbonden willen het statuut van de huishoudhulpen verbeteren. Tegelijk willen ze werk maken van een duurzame toekomst voor de sector', klinkt het, zonder meer verduidelijkingen te geven omtrent de inhoud van het ontwerpakkoord.

Het sociaal overleg over de loon- en arbeidsvoorwaarden van de 150.000 huishoudhulpen die in ons land met dienstencheques aan de slag zijn, sleepte zich de voorbije maanden moeizaam verder. Grootste breekpunt was de verplaatsingsvergoeding voor de huishoudhulpen. Door de historisch hoge prijzen aan de pomp betalen ze tot 200 euro per maand om naar hun klanten te rijden.

'Zowel werkgevers als vakbonden willen het statuut van de huishoudhulpen verbeteren. Tegelijk willen ze werk maken van een duurzame toekomst voor de sector', klinkt het, zonder meer verduidelijkingen te geven omtrent de inhoud van het ontwerpakkoord. Het sociaal overleg over de loon- en arbeidsvoorwaarden van de 150.000 huishoudhulpen die in ons land met dienstencheques aan de slag zijn, sleepte zich de voorbije maanden moeizaam verder. Grootste breekpunt was de verplaatsingsvergoeding voor de huishoudhulpen. Door de historisch hoge prijzen aan de pomp betalen ze tot 200 euro per maand om naar hun klanten te rijden.