Dat maakte het Witte Huis maandagavond plaatselijke tijd bekend. De overheid kan dinsdag zo opnieuw normaal functioneren.

De zogenaamde 'shutdown' (letterlijk: sluiting van de overheid) kwam er vanwege een gebrek aan financiering, omdat een schuldenplafond bereikt werd en de Senaat de voorbije weken geen akkoord kon bereiken over een overgangsbudget. Daardoor bleef een deel van de federale overheid gesloten. 'Essentiële' diensten, zoals de FBI en het leger, bleven wel open.

Maandag bereikten Republikeinen en Democraten een compromis. Het Congres keurde vervolgens het wetsvoorstel goed, het Huis met 266 stemmen tegen 150 en de Senaat met 81 tegen 18.

Het overgangsbudget geldt tot 8 februari, in de hoop dat er tegen dan een akkoord over een langetermijnbegroting is.

Dat maakte het Witte Huis maandagavond plaatselijke tijd bekend. De overheid kan dinsdag zo opnieuw normaal functioneren.De zogenaamde 'shutdown' (letterlijk: sluiting van de overheid) kwam er vanwege een gebrek aan financiering, omdat een schuldenplafond bereikt werd en de Senaat de voorbije weken geen akkoord kon bereiken over een overgangsbudget. Daardoor bleef een deel van de federale overheid gesloten. 'Essentiële' diensten, zoals de FBI en het leger, bleven wel open. Maandag bereikten Republikeinen en Democraten een compromis. Het Congres keurde vervolgens het wetsvoorstel goed, het Huis met 266 stemmen tegen 150 en de Senaat met 81 tegen 18.Het overgangsbudget geldt tot 8 februari, in de hoop dat er tegen dan een akkoord over een langetermijnbegroting is.