Dat meldt De Standaard.

De Vlaamse sociale partners - vakbonden en werkgevers - zadelen de Vlaamse regering op met een ei. Samen met de Gezinsbond en de armoedebestrijders, zijn zij - de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (Serv) - er tegen dat de kinderbijslag niet langer gekoppeld zou worden aan de leeftijd van het kind. Dat is nochtans een essentieel punt uit het hervormingsplan van de Vlaamse regering.

"De kosten van kinderen nemen sterk toe met de leeftijd", zegt Caroline Copers, de voorzitter van de Serv en ook algemeen secretaris van het Vlaams ABVV. De regering wil daarnaast de toeslagen voor groepen met een hoog risico op armoede vervangen door een toeslag voor al wie een laag inkomen heeft, ook de werkenden. De Serv vindt het daarvoor te vroeg. Er moet eerst een goed meetinstrument zijn voor het inkomen.

(Belga/RR)

Dat meldt De Standaard. De Vlaamse sociale partners - vakbonden en werkgevers - zadelen de Vlaamse regering op met een ei. Samen met de Gezinsbond en de armoedebestrijders, zijn zij - de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (Serv) - er tegen dat de kinderbijslag niet langer gekoppeld zou worden aan de leeftijd van het kind. Dat is nochtans een essentieel punt uit het hervormingsplan van de Vlaamse regering. "De kosten van kinderen nemen sterk toe met de leeftijd", zegt Caroline Copers, de voorzitter van de Serv en ook algemeen secretaris van het Vlaams ABVV. De regering wil daarnaast de toeslagen voor groepen met een hoog risico op armoede vervangen door een toeslag voor al wie een laag inkomen heeft, ook de werkenden. De Serv vindt het daarvoor te vroeg. Er moet eerst een goed meetinstrument zijn voor het inkomen.(Belga/RR)