De forse toename van het aantal aanvragen voor tijdskrediet is een gevolg van een regeringsbeslissing om 'tijdskrediet zonder motief' niet langer te vergoeden vanaf januari.

Tijdskrediet zonder motief kan wel nog worden aangevraagd, maar zonder RVA-vergoeding. De regering heeft wel nog enkele overgangsmaatregelen voorzien.

"Mensen storten zich op tijdskrediet zonder motief zolang er nog mogelijkheid is tot een uitkering", luidt het bij de RVA.

In november kwamen 14.604 aanvragen binnen: 70 procent meer dan in november 2013. In december is dat aantal gestegen tot 20.887, een absoluut record en een verdubbeling tegenover de 10.688 aanvragen van december 2013. (Belga/BO)

De forse toename van het aantal aanvragen voor tijdskrediet is een gevolg van een regeringsbeslissing om 'tijdskrediet zonder motief' niet langer te vergoeden vanaf januari. Tijdskrediet zonder motief kan wel nog worden aangevraagd, maar zonder RVA-vergoeding. De regering heeft wel nog enkele overgangsmaatregelen voorzien. "Mensen storten zich op tijdskrediet zonder motief zolang er nog mogelijkheid is tot een uitkering", luidt het bij de RVA. In november kwamen 14.604 aanvragen binnen: 70 procent meer dan in november 2013. In december is dat aantal gestegen tot 20.887, een absoluut record en een verdubbeling tegenover de 10.688 aanvragen van december 2013. (Belga/BO)