De maatregel om het graan niet te exporteren, die op 15 augustus 2010 van kracht werd, was aanvankelijk gepland tot 31 december. "Het heeft geen zin om het embargo op te heffen voor de start van het nieuwe seizoen, dus voor 1 juli 2011", verklaarde Zoebkov aan het Russische agentschap Ria Novosti.

Begin september had eerste minister Vladimir Poetin al te kennen gegeven dat het embargo op de export van Russische graan niet zou worden opgeheven vóór de oogst van 2011.

Het embargo werd ingesteld om de stijgende graanprijzen in Rusland onder controle te houden. Die prijsstijgingen kwamen er nadat een deel van de oogst werd vernietigd door een hittegolf en aanhoudende droogte.

De maatregel om het graan niet te exporteren, die op 15 augustus 2010 van kracht werd, was aanvankelijk gepland tot 31 december. "Het heeft geen zin om het embargo op te heffen voor de start van het nieuwe seizoen, dus voor 1 juli 2011", verklaarde Zoebkov aan het Russische agentschap Ria Novosti. Begin september had eerste minister Vladimir Poetin al te kennen gegeven dat het embargo op de export van Russische graan niet zou worden opgeheven vóór de oogst van 2011. Het embargo werd ingesteld om de stijgende graanprijzen in Rusland onder controle te houden. Die prijsstijgingen kwamen er nadat een deel van de oogst werd vernietigd door een hittegolf en aanhoudende droogte.