In een interview met het Finse dagblad Helsingin Sanomat stelt Rehn woensdag een verlenging voor van de looptijd van de kredieten die het noodlijdende Griekenland kreeg. Het zou daarbij de bedoeling zijn de schuldenlast van het land te verlichten. Voor Rehn is een nieuwe noodlening dus niet de enige optie om Griekenland uit het slop te halen.

De trojka - de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) - neemt in het najaar het hervormingsprogramma en de schuldenberg van Griekenland onder de loep, aldus Rehn.

Volgens Rehn blijft de kernvraag of de Griekse regering in staat is de hervormingen uit het huidige programma te realiseren, en of er een structureel primair overschot in de overheidsfinanciën kan worden behaald.

Dinsdag liet de De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble al verstaan dat de Grieken het zonder een nieuwe noodlening allicht niet redden.

Een 'anonieme' afgevaardigde van het Griekse ministerie van Financiën verklaarde aan het persagentschap Reuters dat het doel van een nieuw hulppakket erin zou bestaan het financieringstekort voor de periode 2014-2016 te milderen. Bovendien zou het nieuwe pakket minder omvangrijk zijn dan de twee vorige, rekening houdend met de beperkte financieringsbehoeften van het land voor die periode.

Griekenland kon al een beroep doen op twee noodleningen, goed voor een totaalbedrag van 240 miljard euro.(AFP/BO)

In een interview met het Finse dagblad Helsingin Sanomat stelt Rehn woensdag een verlenging voor van de looptijd van de kredieten die het noodlijdende Griekenland kreeg. Het zou daarbij de bedoeling zijn de schuldenlast van het land te verlichten. Voor Rehn is een nieuwe noodlening dus niet de enige optie om Griekenland uit het slop te halen.De trojka - de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) - neemt in het najaar het hervormingsprogramma en de schuldenberg van Griekenland onder de loep, aldus Rehn. Volgens Rehn blijft de kernvraag of de Griekse regering in staat is de hervormingen uit het huidige programma te realiseren, en of er een structureel primair overschot in de overheidsfinanciën kan worden behaald.Dinsdag liet de De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble al verstaan dat de Grieken het zonder een nieuwe noodlening allicht niet redden. Een 'anonieme' afgevaardigde van het Griekse ministerie van Financiën verklaarde aan het persagentschap Reuters dat het doel van een nieuw hulppakket erin zou bestaan het financieringstekort voor de periode 2014-2016 te milderen. Bovendien zou het nieuwe pakket minder omvangrijk zijn dan de twee vorige, rekening houdend met de beperkte financieringsbehoeften van het land voor die periode. Griekenland kon al een beroep doen op twee noodleningen, goed voor een totaalbedrag van 240 miljard euro.(AFP/BO)