Dat schrijft De Standaard. Volgens de krant valt het op dat minister van Werk Kris Peeters (CD&V) het in zijn nieuwe beleidsnota niet heeft over straffen, maar over "kansen geven".

Beleidsvoorbereidende teksten die de krant kon bemachtigen, bevestigen dat de responsabilisering wordt ingeruild voor een vrijwillig systeem van begeleide terugkeer naar de arbeidsmarkt via aangepast of ander werk. Peeters volgt daarmee het advies van de Nationale Arbeidsraad, die eerder het vrijwillige karakter van zo'n integratie benadrukte wil ze kans op slagen hebben. "Daaruit volgt dat de betrokken persoon niet mag worden gestraft in geval van mislukking", oordeelde de NAR.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Standaard. Volgens de krant valt het op dat minister van Werk Kris Peeters (CD&V) het in zijn nieuwe beleidsnota niet heeft over straffen, maar over "kansen geven". Beleidsvoorbereidende teksten die de krant kon bemachtigen, bevestigen dat de responsabilisering wordt ingeruild voor een vrijwillig systeem van begeleide terugkeer naar de arbeidsmarkt via aangepast of ander werk. Peeters volgt daarmee het advies van de Nationale Arbeidsraad, die eerder het vrijwillige karakter van zo'n integratie benadrukte wil ze kans op slagen hebben. "Daaruit volgt dat de betrokken persoon niet mag worden gestraft in geval van mislukking", oordeelde de NAR.(Belga/RR)