De werkgroep die de gemaakte afspraken over de speculatietaks in een wettekst moest gieten, ging gisteren in ruzie uit elkaar. Dat schrijft De Standaard. Het dossier is opnieuw naar de kern geëvacueerd. Dat is de vergadering van de premier met zijn vier vicepremiers waar de zwaarste politieke knopen doorgehakt worden.

"Een werkbaar systeem"

Het was Open VLD die aan de basis van het dispuut lag. "Wij willen vooral dat het systeem werkbaar is", worden de Vlaamse liberalen geciteerd. "Wij willen vermijden dat opnieuw iets in zeven haasten ingevoerd wordt wat niet op punt staat."

De coalitiepartners zien in die uitleg van Open Vld echter een alibi om de reikwijdte van de speculatietaks te beperken en sommige afgeleide producten te weren. "Als we dat soort producten niet meenemen, is deze taks helemaal ongeloofwaardig", klinkt het in regeringskringen.

De speculatietaks moet 34 miljoen euro in het laatje brengen. Het is de bedoeling om meerwaarden die binnen de zes maanden gerealiseerd worden, te belasten tegen 33 procent.

Premier Charles Michel bevestigt woensdag in La Première (RTBF) dat er vrijdag beslist wordt. (Belga/NS)

De werkgroep die de gemaakte afspraken over de speculatietaks in een wettekst moest gieten, ging gisteren in ruzie uit elkaar. Dat schrijft De Standaard. Het dossier is opnieuw naar de kern geëvacueerd. Dat is de vergadering van de premier met zijn vier vicepremiers waar de zwaarste politieke knopen doorgehakt worden.Het was Open VLD die aan de basis van het dispuut lag. "Wij willen vooral dat het systeem werkbaar is", worden de Vlaamse liberalen geciteerd. "Wij willen vermijden dat opnieuw iets in zeven haasten ingevoerd wordt wat niet op punt staat."De coalitiepartners zien in die uitleg van Open Vld echter een alibi om de reikwijdte van de speculatietaks te beperken en sommige afgeleide producten te weren. "Als we dat soort producten niet meenemen, is deze taks helemaal ongeloofwaardig", klinkt het in regeringskringen.De speculatietaks moet 34 miljoen euro in het laatje brengen. Het is de bedoeling om meerwaarden die binnen de zes maanden gerealiseerd worden, te belasten tegen 33 procent.Premier Charles Michel bevestigt woensdag in La Première (RTBF) dat er vrijdag beslist wordt. (Belga/NS)