Ook voor Cyprus, Frankrijk, Ierland, Italië, Portugal, Spanje en Slovenië dreigt een snelle ratingverlaging als Griekenland de euro dumpt.

Verkiezingen

Fitch benadrukt dat nieuwe verkiezingen in Griekenland het land en de eurozone op een kritiek punt zouden brengen. "De gevolgen voor de eurozone zijn hoogst onzeker en zouden afhangen van hoe het gebeurt en van het Europese antwoord", klinkt het.

Negative

Als Griekenland de muntunie verlaat, zou Fitch naar eigen zeggen de ratings van alle overblijvende eurolanden op "Rating Watch Negative" zetten en hun situatie opnieuw beoordelen. Voor de landen die al een negatieve outlook hebben, zou de dreiging van een afwaardering dan het grootst zijn. (Belga/EE)

Ook voor Cyprus, Frankrijk, Ierland, Italië, Portugal, Spanje en Slovenië dreigt een snelle ratingverlaging als Griekenland de euro dumpt. Verkiezingen Fitch benadrukt dat nieuwe verkiezingen in Griekenland het land en de eurozone op een kritiek punt zouden brengen. "De gevolgen voor de eurozone zijn hoogst onzeker en zouden afhangen van hoe het gebeurt en van het Europese antwoord", klinkt het. Negative Als Griekenland de muntunie verlaat, zou Fitch naar eigen zeggen de ratings van alle overblijvende eurolanden op "Rating Watch Negative" zetten en hun situatie opnieuw beoordelen. Voor de landen die al een negatieve outlook hebben, zou de dreiging van een afwaardering dan het grootst zijn. (Belga/EE)