Om de laatste eindjes van het Zomerakkoord rond te krijgen voor het jaareinde, houden een aantal Kamercommissies deze week marathonzittingen. De Kamercommissie Financiën boog zich dinsdag zowat vijftien uur over de hervorming van de vennootschapsbelasting die minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) uitwerkte.

Kort na één uur 's nachts vroeg de PS de tweede lezing van de tekst. Die kan ten vroegste over vijf dagen plaatsvinden. De meerderheid spreekt van 'proceduretrucs'. 'Klein politiek spelletje met grote economische gevolgen', tweette Peter Dedecker (N-VA).

Op de agenda van de commissie stond ook de stemming over de effectentaks. Ironisch genoeg vroeg daar de MR, de partij van de premier, om een tweede lezing. Ook die tekst kan dus ten vroegste over vijf dagen opnieuw worden besproken. De oppositie spreekt van 'surrealisme'. 'Ik heb al veel gezien in dit parlement. Maar een meerderheid die een tweede lezing vraagt om haar eigen tekst om zo de eindstemming te blokkeren, is toch wel nieuw. De sfeer zit goed bij de meerderheid', zegt sp.a-fractieleider Meryame Kitir op twitter. 'Wantrouwen in meerderheid in zo groot dat de MR zelf (!) tweede lezing vraagt over de effectentaks', tweette Kristof Calvo (Groen).

De commissie Sociale Zaken praat intussen de nacht door over de maatregel die 500 euro per maand onbelast bijklussen mogelijk maakt. Die maatregel maakt deel uit van de relancewet, waar ook de hervorming van de vennootschapsbelasting deel van uitmaakt. Blijft de vraag of die relancewet nog voor het jaareinde door de plenaire Kamer wordt goedgekeurd.

Om de laatste eindjes van het Zomerakkoord rond te krijgen voor het jaareinde, houden een aantal Kamercommissies deze week marathonzittingen. De Kamercommissie Financiën boog zich dinsdag zowat vijftien uur over de hervorming van de vennootschapsbelasting die minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) uitwerkte. Kort na één uur 's nachts vroeg de PS de tweede lezing van de tekst. Die kan ten vroegste over vijf dagen plaatsvinden. De meerderheid spreekt van 'proceduretrucs'. 'Klein politiek spelletje met grote economische gevolgen', tweette Peter Dedecker (N-VA). Op de agenda van de commissie stond ook de stemming over de effectentaks. Ironisch genoeg vroeg daar de MR, de partij van de premier, om een tweede lezing. Ook die tekst kan dus ten vroegste over vijf dagen opnieuw worden besproken. De oppositie spreekt van 'surrealisme'. 'Ik heb al veel gezien in dit parlement. Maar een meerderheid die een tweede lezing vraagt om haar eigen tekst om zo de eindstemming te blokkeren, is toch wel nieuw. De sfeer zit goed bij de meerderheid', zegt sp.a-fractieleider Meryame Kitir op twitter. 'Wantrouwen in meerderheid in zo groot dat de MR zelf (!) tweede lezing vraagt over de effectentaks', tweette Kristof Calvo (Groen). De commissie Sociale Zaken praat intussen de nacht door over de maatregel die 500 euro per maand onbelast bijklussen mogelijk maakt. Die maatregel maakt deel uit van de relancewet, waar ook de hervorming van de vennootschapsbelasting deel van uitmaakt. Blijft de vraag of die relancewet nog voor het jaareinde door de plenaire Kamer wordt goedgekeurd.