Verscheidene Noord-Amerikaanse energiegroepen hebben al aangekondigd een eind te maken aan hun activiteiten om schaliegas te ontginnen in Polen.

Alleen heeft Polen het zo niet begrepen. De Poolse viceminister voor Milieu, Piotr Wozniak, zei aan de EU-nieuwsbrief EurActiv dat de berichten fout zijn en worden verspreid door roddel.

Nochtans heeft zowel het Amerikaanse Marathon Oil als het Canadese Talisman verklaard zich uit Polen te willen terugtrekken. ExxonMobil deed dat midden vorig jaar al. Zij twijfelen openlijk aan het commerciële potentieel van de Poolse schaliegasvelden.

Bovendien verlaagde de Amerikaanse Energy Information Administration haar schatting van de schaliereserves in Polen. Ook dat wordt door Polen betwist. "Wij hebben onze eigen schattingen", zegt Wozniak. Polen heeft al wel de milieuregels versoepeld en belastingen uitgesteld om zich meer aantrekkelijk te maken voor buitenlandse investeerders in schaliegaswinning.

Verscheidene Noord-Amerikaanse energiegroepen hebben al aangekondigd een eind te maken aan hun activiteiten om schaliegas te ontginnen in Polen.Alleen heeft Polen het zo niet begrepen. De Poolse viceminister voor Milieu, Piotr Wozniak, zei aan de EU-nieuwsbrief EurActiv dat de berichten fout zijn en worden verspreid door roddel. Nochtans heeft zowel het Amerikaanse Marathon Oil als het Canadese Talisman verklaard zich uit Polen te willen terugtrekken. ExxonMobil deed dat midden vorig jaar al. Zij twijfelen openlijk aan het commerciële potentieel van de Poolse schaliegasvelden. Bovendien verlaagde de Amerikaanse Energy Information Administration haar schatting van de schaliereserves in Polen. Ook dat wordt door Polen betwist. "Wij hebben onze eigen schattingen", zegt Wozniak. Polen heeft al wel de milieuregels versoepeld en belastingen uitgesteld om zich meer aantrekkelijk te maken voor buitenlandse investeerders in schaliegaswinning.