"De Grieken hebben ons niet gecontacteerd met een verzoek om financiële hulp," aldus de Russische president Poetin, toen hem door een journalist gevraagd werd of Rusland Griekenland kon helpen bij het verlichten van zijn schuldenlast.

De persconferentie vond woensdagnamiddag plaats na een vooraf aangekondigd onderhoud tussen de Griekse premier Tsipras en de Russische president Poetin.

Rusland zal dus niet rechtstreeks helpen de zware Griekse schuldenlast van 316 miljard euro af te bouwen, maar Moskou kan wel bijspringen door te investeren in infrastructuur of via particpaties in privatiseringen.

"Als we een aantal grote projecten mee helpen uitvoeren, zal dat voor Griekenland inkomsten genereren die kunnen worden gebruikt om de leningen af te lossen", aldus Poetin.

Rusland kan bijvoorbeeld geld in de Griekse economie pompen door de aankoop van de staatsactiva, aangezien de Griekse regering van plan is dit jaar voor een bedrag van 1,5 miljard euro aan activa te privatiseren.

Wat het mogelijk opheffen van de Russische tegensancties betreft, verklaarde Poetin dat Rusland voor Griekenland geen uitzondering zal maken met betrekking tot het voedselinvoerverbod voor EU-landen. "Het is spijtig dat de tegensancties Griekenland hebben getroffen, maar we kunnen geen uitzondering maken voor om het even welk land in de Europese Unie, verduidelijkte de Russische president. (Belga/RT.com/BO)

"De Grieken hebben ons niet gecontacteerd met een verzoek om financiële hulp," aldus de Russische president Poetin, toen hem door een journalist gevraagd werd of Rusland Griekenland kon helpen bij het verlichten van zijn schuldenlast. De persconferentie vond woensdagnamiddag plaats na een vooraf aangekondigd onderhoud tussen de Griekse premier Tsipras en de Russische president Poetin.Rusland zal dus niet rechtstreeks helpen de zware Griekse schuldenlast van 316 miljard euro af te bouwen, maar Moskou kan wel bijspringen door te investeren in infrastructuur of via particpaties in privatiseringen."Als we een aantal grote projecten mee helpen uitvoeren, zal dat voor Griekenland inkomsten genereren die kunnen worden gebruikt om de leningen af te lossen", aldus Poetin.Rusland kan bijvoorbeeld geld in de Griekse economie pompen door de aankoop van de staatsactiva, aangezien de Griekse regering van plan is dit jaar voor een bedrag van 1,5 miljard euro aan activa te privatiseren. Wat het mogelijk opheffen van de Russische tegensancties betreft, verklaarde Poetin dat Rusland voor Griekenland geen uitzondering zal maken met betrekking tot het voedselinvoerverbod voor EU-landen. "Het is spijtig dat de tegensancties Griekenland hebben getroffen, maar we kunnen geen uitzondering maken voor om het even welk land in de Europese Unie, verduidelijkte de Russische president. (Belga/RT.com/BO)