De top van de federale regering heeft de opvolging van Jan Smets als gouverneur van de Nationale Bank geregeld, zo schrijven De Tijd en L'Echo zaterdag. Vicegouverneur Pierre Wunsch, met een MR-etiket, zal in 2019 de fakkel overnemen.

Een Franstalige zal dus opnieuw de Nationale Bank leiden. De laatste Franstalige gouverneur was Guy Quaden, van PS-signatuur. Hij leidde de instelling van 1999 tot 2011. Na Quaden namen Luc Coene (Open Vld) en nadien Jan Smets, met een CD&V-stempel, de fakkel over.

De Standaard is zaterdag iets voorzichtiger en weet dat de MR de volgende gouverneur mag leveren. De Franstalige liberalen zullen naar verwachting Wunsch, ex-kabinetschef van Didier Reynders, naar voren schuiven, klinkt het. Bij het kabinet van de premier en dat van de minister van Financiën kon zaterdagochtend niemand bereikt worden voor commentaar.

Wunsch (49) zetelt sinds juni 2011 in het directiecomité van de Nationale Bank. In maart 2015 werd hij vicegouverneur.

De regeringstop besliste vrijdag ook om het directiecomité af te slanken, zo raakte reeds bekend. Van de acht leden van dat directiecomité zullen er tegen begin 2019 nog zes overschieten.

De top van de federale regering heeft de opvolging van Jan Smets als gouverneur van de Nationale Bank geregeld, zo schrijven De Tijd en L'Echo zaterdag. Vicegouverneur Pierre Wunsch, met een MR-etiket, zal in 2019 de fakkel overnemen. Een Franstalige zal dus opnieuw de Nationale Bank leiden. De laatste Franstalige gouverneur was Guy Quaden, van PS-signatuur. Hij leidde de instelling van 1999 tot 2011. Na Quaden namen Luc Coene (Open Vld) en nadien Jan Smets, met een CD&V-stempel, de fakkel over. De Standaard is zaterdag iets voorzichtiger en weet dat de MR de volgende gouverneur mag leveren. De Franstalige liberalen zullen naar verwachting Wunsch, ex-kabinetschef van Didier Reynders, naar voren schuiven, klinkt het. Bij het kabinet van de premier en dat van de minister van Financiën kon zaterdagochtend niemand bereikt worden voor commentaar. Wunsch (49) zetelt sinds juni 2011 in het directiecomité van de Nationale Bank. In maart 2015 werd hij vicegouverneur. De regeringstop besliste vrijdag ook om het directiecomité af te slanken, zo raakte reeds bekend. Van de acht leden van dat directiecomité zullen er tegen begin 2019 nog zes overschieten.