Dat zegt Kris Peeters in een gesprek met de krant De Tijd.

De vicepremier reageert daarmee op de plannen van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). Die wil een hervorming van de vennootschapsbelasting omdat ons fiscaal nichebeleid almaar meer onder vuur ligt. Van Overtveldt stelt voor het tarief in de vennootschapsbelasting te verlagen naar 20 procent en de aftrekken zoals de notionele intrestaftrek te schrappen.

'Sprong in het duister'

Maar volgens Peeters is dat niet aangewezen. "Dat zou een sprong in het duister zijn", zegt hij. Peeters vreest dat heel wat buitenlandse groepen, die hier een financieringsvennootschap hebben, België zullen verlaten. Het zou vooral de financiële sector en de chemische industrie treffen.

"De haven van Antwerpen heeft de grootste petrochemische cluster in Europa. Die is geen vragende partij voor de afschaffing van de notionele intrestaftrek."

(Belga/RR)

Dat zegt Kris Peeters in een gesprek met de krant De Tijd.De vicepremier reageert daarmee op de plannen van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). Die wil een hervorming van de vennootschapsbelasting omdat ons fiscaal nichebeleid almaar meer onder vuur ligt. Van Overtveldt stelt voor het tarief in de vennootschapsbelasting te verlagen naar 20 procent en de aftrekken zoals de notionele intrestaftrek te schrappen. Maar volgens Peeters is dat niet aangewezen. "Dat zou een sprong in het duister zijn", zegt hij. Peeters vreest dat heel wat buitenlandse groepen, die hier een financieringsvennootschap hebben, België zullen verlaten. Het zou vooral de financiële sector en de chemische industrie treffen. "De haven van Antwerpen heeft de grootste petrochemische cluster in Europa. Die is geen vragende partij voor de afschaffing van de notionele intrestaftrek." (Belga/RR)