De bedoeling is dat het fonds infrastructuur van de steden en de gemeenten koopt en die tegen betaling van een gebruikersvergoeding in gebruik geeft. 'Een soort sale-and-lease-backoperatie dus, maar in de positieve zin. Met de ontvangen cash kunnen de lokale overheden nieuwe infrastructuurwerken financieren', zegt Kris Peeters.

De bedoeling is dat extra geld wordt vrijgemaakt voor de bouw van zwembaden, sporthallen, wegen en voor noodzakelijke werken zoals de renovatie van de Brusselse tunnels. Naast Belfius kunnen nog andere institutionele investeerders instappen in het fonds. Ook burgers kunnen er geld in steken.

De bedoeling is dat het fonds infrastructuur van de steden en de gemeenten koopt en die tegen betaling van een gebruikersvergoeding in gebruik geeft. 'Een soort sale-and-lease-backoperatie dus, maar in de positieve zin. Met de ontvangen cash kunnen de lokale overheden nieuwe infrastructuurwerken financieren', zegt Kris Peeters. De bedoeling is dat extra geld wordt vrijgemaakt voor de bouw van zwembaden, sporthallen, wegen en voor noodzakelijke werken zoals de renovatie van de Brusselse tunnels. Naast Belfius kunnen nog andere institutionele investeerders instappen in het fonds. Ook burgers kunnen er geld in steken.