Dat schrijft De Standaard. De Vlaamse overheidsdienst Flanders Investment & Trade (FIT) telde vorig jaar 191 nieuwe investeringsprojecten door buitenlandse bedrijven. Dat is 20 procent meer dan in 2012 en het hoogste aantal in tien jaar. De totale investeringswaarde bedroeg 1,91 miljard euro, het hoogste cijfer sinds 2010.

Amerika blijft nummer één

In de top 10 van belangrijkste investeringslanden in Vlaanderen staat de Verenigde Staten opnieuw op de eerste plaats. Amerikaanse bedrijven zijn goed voor een kwart van alle investeringen. Daarna volgen Frankrijk, Nederland en Duitsland. China springt over Japan naar de vijfde plaats.

Helft nieuw

Bij een kleine helft van de projecten gaat het om zogenaamde greenfields: de opstart van nieuwe bedrijven. Eén op de vier is een uitbreidingsproject in een bestaand bedrijf en één op de drie is vooral financieel van aard en draait rond fusies en overnames. Opvallend is het hoge aandeel (29 procent) van de investeringen in nieuwe of bijkomende (industriële) productieactiviteiten. (Belga/TV)

Dat schrijft De Standaard. De Vlaamse overheidsdienst Flanders Investment & Trade (FIT) telde vorig jaar 191 nieuwe investeringsprojecten door buitenlandse bedrijven. Dat is 20 procent meer dan in 2012 en het hoogste aantal in tien jaar. De totale investeringswaarde bedroeg 1,91 miljard euro, het hoogste cijfer sinds 2010. Amerika blijft nummer één In de top 10 van belangrijkste investeringslanden in Vlaanderen staat de Verenigde Staten opnieuw op de eerste plaats. Amerikaanse bedrijven zijn goed voor een kwart van alle investeringen. Daarna volgen Frankrijk, Nederland en Duitsland. China springt over Japan naar de vijfde plaats.Helft nieuw Bij een kleine helft van de projecten gaat het om zogenaamde greenfields: de opstart van nieuwe bedrijven. Eén op de vier is een uitbreidingsproject in een bestaand bedrijf en één op de drie is vooral financieel van aard en draait rond fusies en overnames. Opvallend is het hoge aandeel (29 procent) van de investeringen in nieuwe of bijkomende (industriële) productieactiviteiten. (Belga/TV)