In de open brief die te lezen is in The Financial Times pleiten de Europese werkgevers ervoor 'dat op de Europese top donderdag meer ruimte komt voor gesprekken over competitiviteit in functie van onze toekomstige welvaart'.

De werkgevers dringen bovendien aan op 'de noodzaak om de Europese competitiviteit te versterken via structurele hervormingen en door een verbetering van de functionering van de interne markt. Een van de belangrijkste factoren daarbij is volgens hen dat Groot-Brittannië in de Europese Unie blijft', zo schrijven ze.

Als de Britten de Unie verlaten zal dit een verbrokkeling van de interne markt, een vermindering van het Europese budget met 11 procent en een verzwakking van de onderhandelingspositie van de Europese Unie op Internationaal vlak tot gevolg hebben, aldus nog het VBO.

De Belgische werkgeversorganisatie voegt eraan toe dat een brexit ook de Belgische commerciële relaties zal verzwakken en onzekerheid zal creëren voor meer dan 200 Belgische filialen in Groot-Brittannië en de Belgen die er werken.

Pieter Timmermans (topman van het VBO) verduidelijkt als volgt: 'Dit zou een einde betekenen van het vrij verkeer zonder grenzen en opnieuw handelsbelemmeringen invoeren, zoals douanetarieven. Het resultaat daarvan is dat import en export duurder zal worden.'

(Belga/BO)

In de open brief die te lezen is in The Financial Times pleiten de Europese werkgevers ervoor 'dat op de Europese top donderdag meer ruimte komt voor gesprekken over competitiviteit in functie van onze toekomstige welvaart'. De werkgevers dringen bovendien aan op 'de noodzaak om de Europese competitiviteit te versterken via structurele hervormingen en door een verbetering van de functionering van de interne markt. Een van de belangrijkste factoren daarbij is volgens hen dat Groot-Brittannië in de Europese Unie blijft', zo schrijven ze. Als de Britten de Unie verlaten zal dit een verbrokkeling van de interne markt, een vermindering van het Europese budget met 11 procent en een verzwakking van de onderhandelingspositie van de Europese Unie op Internationaal vlak tot gevolg hebben, aldus nog het VBO. De Belgische werkgeversorganisatie voegt eraan toe dat een brexit ook de Belgische commerciële relaties zal verzwakken en onzekerheid zal creëren voor meer dan 200 Belgische filialen in Groot-Brittannië en de Belgen die er werken.Pieter Timmermans (topman van het VBO) verduidelijkt als volgt: 'Dit zou een einde betekenen van het vrij verkeer zonder grenzen en opnieuw handelsbelemmeringen invoeren, zoals douanetarieven. Het resultaat daarvan is dat import en export duurder zal worden.' (Belga/BO)