Maar waar in Duitsland de klemtoon ligt op een gegarandeerde aanvoer van grondstoffen via mijnbouw, gaat het in Vlaanderen om de recyclage van schroot.

De bedoeling is meer grondstoffen uit schroot te recycleren dan nu gebeurt. Daartoe moet minder schroot worden uitgevoerd en moet meer recyclage gebeuren binnen de eigen grenzen. Uit de meest recente cijfers (2008) blijkt dat de Europese Unie 1,5 miljoen ton meer schroot uitvoert dan dat ze invoert.

De gangmaker achter het project is Patrick Van den Bossche, directeur metalen en mineralen bij de technologievereniging Agoria. Umicore en Aurubis (het voormalige Cumerio) zijn betrokken bedrijven. (WR)

Maar waar in Duitsland de klemtoon ligt op een gegarandeerde aanvoer van grondstoffen via mijnbouw, gaat het in Vlaanderen om de recyclage van schroot. De bedoeling is meer grondstoffen uit schroot te recycleren dan nu gebeurt. Daartoe moet minder schroot worden uitgevoerd en moet meer recyclage gebeuren binnen de eigen grenzen. Uit de meest recente cijfers (2008) blijkt dat de Europese Unie 1,5 miljoen ton meer schroot uitvoert dan dat ze invoert. De gangmaker achter het project is Patrick Van den Bossche, directeur metalen en mineralen bij de technologievereniging Agoria. Umicore en Aurubis (het voormalige Cumerio) zijn betrokken bedrijven. (WR)