'De financiële holding van de Boerenbond, de Maatschappij voor Roerend Bezit van de Boerenbond MRBB, gebruikt de notionele intrestaftrek om zijn fiscaliteit te optimaliseren,' zegt Boerenbond-voorziter Piet Vanthemsche in Z-Talk Goosens.' Wij zijn een goede huisvader en als de wetgever die mogelijkheid om minder belasting te betalen voorziet, dat moet je die kunnen gebruiken.'

Wat precies het vennootschapsbelastingtarief is dat de MRBB betaalt weet Piet Vanthemsche, de voorzitter van de handelsmaatschappij, naar eigen zeggen niet uit het blote hoofd.

De MRBB is een van de grootste financiële holdings van België. Voorname participaties zijn KBC Groep (een kleine 13% van het totale aandelenkapitaal van KBC), sociaal secretariaat Acerta (50 procent), toeleverancier van tuin- en landbouw Aveve (100%) en bedrijfsdienstengroep SBB (bijna 47%).

Piet Vanthemsche vertelt in Z-Talk Goossens over de rijkdom van de Boerenbond, de tanende invloed van het middenveld op de politiek, over zijn rol aan de tafel van de sociale partners en over het belang van een Europees landbouwbeleid.

Vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of hier via deze link.

'De financiële holding van de Boerenbond, de Maatschappij voor Roerend Bezit van de Boerenbond MRBB, gebruikt de notionele intrestaftrek om zijn fiscaliteit te optimaliseren,' zegt Boerenbond-voorziter Piet Vanthemsche in Z-Talk Goosens.' Wij zijn een goede huisvader en als de wetgever die mogelijkheid om minder belasting te betalen voorziet, dat moet je die kunnen gebruiken.' Wat precies het vennootschapsbelastingtarief is dat de MRBB betaalt weet Piet Vanthemsche, de voorzitter van de handelsmaatschappij, naar eigen zeggen niet uit het blote hoofd. De MRBB is een van de grootste financiële holdings van België. Voorname participaties zijn KBC Groep (een kleine 13% van het totale aandelenkapitaal van KBC), sociaal secretariaat Acerta (50 procent), toeleverancier van tuin- en landbouw Aveve (100%) en bedrijfsdienstengroep SBB (bijna 47%). Piet Vanthemsche vertelt in Z-Talk Goossens over de rijkdom van de Boerenbond, de tanende invloed van het middenveld op de politiek, over zijn rol aan de tafel van de sociale partners en over het belang van een Europees landbouwbeleid. Vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of hier via deze link.