"Wat wij de komende generatie moeten aanleren is creativiteit. Kennis op zich was wat ons vooruit stuwde in de 20e eeuw. Maar die tijd is voorbij. Door de enorme maatschappelijke veranderingen en innovatie bestaat 60 procent van de jobs die we over pakweg 20 jaar zullen kennen, vandaag nog niet," vertelt Bris. Hij is ervan overtuigd dat we onze kinderen op de verkeerde manier opleiden. "We moeten hen creativiteit bijbrengen, want het zijn vooral de artistieke en sociale beroepen die zullen overleven."

Zo breekt er volgens hem een goede tijd aan voor televisiemakers, kunstenaars en rocksterren omdat zij de mensen entertainen, die geen werk meer zullen hebben door de robotisering en automatisering. Zij zullen leven van een basisinkomen dat mogelijk rechtstreeks door bedrijven zal worden betaald worden, zonder tussenkomst van een overheid.

Arturo Bris vertelt ook over België en de evolutie van zijn competitiviteit.

Arturo Bris is te gast in Z-Talk Goossens vanaf zaterdag 11 uur op Kanaal Z.

"Wat wij de komende generatie moeten aanleren is creativiteit. Kennis op zich was wat ons vooruit stuwde in de 20e eeuw. Maar die tijd is voorbij. Door de enorme maatschappelijke veranderingen en innovatie bestaat 60 procent van de jobs die we over pakweg 20 jaar zullen kennen, vandaag nog niet," vertelt Bris. Hij is ervan overtuigd dat we onze kinderen op de verkeerde manier opleiden. "We moeten hen creativiteit bijbrengen, want het zijn vooral de artistieke en sociale beroepen die zullen overleven."Zo breekt er volgens hem een goede tijd aan voor televisiemakers, kunstenaars en rocksterren omdat zij de mensen entertainen, die geen werk meer zullen hebben door de robotisering en automatisering. Zij zullen leven van een basisinkomen dat mogelijk rechtstreeks door bedrijven zal worden betaald worden, zonder tussenkomst van een overheid. Arturo Bris vertelt ook over België en de evolutie van zijn competitiviteit. Arturo Bris is te gast in Z-Talk Goossens vanaf zaterdag 11 uur op Kanaal Z.