Dag zegt Grete Remen, gedelegeerd bestuurder van Damhert Nutrition, in Z-Talk Goossens. Haar lijst met klachten over het Belgische en Vlaamse beleid is lang.

"We zitten met een gruwelijke loonkost in België. Er is bijna geen aandacht zijn voor lokale ondernemers, terwijl wij hier de welvaart creëren. De multinationals worden met de rode loper binnengehaald, en concurreren ons kapot. En er is geen vangnet voor al die duizenden ondernemers die jaarlijks failliet gaan," vertelt Remen. En ze voegt er aan toe: "Er zijn vandaag veel ondernemers die er de brui aan geven en daar ben ik echt ongerust over."

"We wegen te weinig op het beleid in Brussel. De werkgeversorganisaties zouden wat harder op tafel moeten kloppen. Maar dat is blijkbaar moeilijk in dit land." Ze vindt dat er te weinig respect is voor de risico's die ondernemers nemen. "We nemen risico's op ons inkomen, op onze spaarcenten, onze gezinstoestand, op onze gezondheid. En als we falen is er in België bijna geen kans meer om opnieuw te starten. Ondernemers die nu stoppen komen nooit meer terug, " stelt Grete Remen.

Ze begrijpt niet dat in de harmonisering van het arbeiders-bediendenstatuut met geen woord gerept wordt over het statuut van de ambtenaren. "Terwijl ze qua loon, vakantieregeling en pensioenen tal van voordelen hebben ten opzichte van de privé. Waarom wordt dat niet eens tegen het licht gehouden?" vraag ze zich af.

Remen zit als enige ondernemer in de raad der wijzen van Vlaanderen in Actie VIA, het project van Vlaams minister-president Kris Peeters om van Vlaanderen een topregio te maken tegen 2020. "Het is veel te ambtelijk allemaal en er is te weinig voeling met ondernemers. "

De volledige uitzending kunt u bekijken vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of nu via deze link.

Dag zegt Grete Remen, gedelegeerd bestuurder van Damhert Nutrition, in Z-Talk Goossens. Haar lijst met klachten over het Belgische en Vlaamse beleid is lang."We zitten met een gruwelijke loonkost in België. Er is bijna geen aandacht zijn voor lokale ondernemers, terwijl wij hier de welvaart creëren. De multinationals worden met de rode loper binnengehaald, en concurreren ons kapot. En er is geen vangnet voor al die duizenden ondernemers die jaarlijks failliet gaan," vertelt Remen. En ze voegt er aan toe: "Er zijn vandaag veel ondernemers die er de brui aan geven en daar ben ik echt ongerust over." "We wegen te weinig op het beleid in Brussel. De werkgeversorganisaties zouden wat harder op tafel moeten kloppen. Maar dat is blijkbaar moeilijk in dit land." Ze vindt dat er te weinig respect is voor de risico's die ondernemers nemen. "We nemen risico's op ons inkomen, op onze spaarcenten, onze gezinstoestand, op onze gezondheid. En als we falen is er in België bijna geen kans meer om opnieuw te starten. Ondernemers die nu stoppen komen nooit meer terug, " stelt Grete Remen. Ze begrijpt niet dat in de harmonisering van het arbeiders-bediendenstatuut met geen woord gerept wordt over het statuut van de ambtenaren. "Terwijl ze qua loon, vakantieregeling en pensioenen tal van voordelen hebben ten opzichte van de privé. Waarom wordt dat niet eens tegen het licht gehouden?" vraag ze zich af. Remen zit als enige ondernemer in de raad der wijzen van Vlaanderen in Actie VIA, het project van Vlaams minister-president Kris Peeters om van Vlaanderen een topregio te maken tegen 2020. "Het is veel te ambtelijk allemaal en er is te weinig voeling met ondernemers. " De volledige uitzending kunt u bekijken vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of nu via deze link.