"We staan dichtbij een overeenkomst tussen de producerende landen, leden en niet-leden van de OPEC", verklaarde Maduro aan het einde van de 17de bijeenkomst van de Groep van Niet-Gebonden Landen, waar hij voorzitter van is.

Maduro zei dat hij sprak met de Iraanse en Ecuadoriaanse presidenten; beiden lid van de OPEC. "President Rohani deed een zeer belangrijke verklaring over de wil van Iran om bij te dragen op een noodzakelijke, rechtvaardige en gedeelde manier aan de stabilisatie van de prijzen", meldde Maduro. Volgens hem moet het mogelijk zijn om voor eind september een akkoord te bereiken om de markt en de olieprijzen te stabiliseren.

Informele bijeenkomst

De Venezolaanse president besprak ook de kwestie van het evenwicht in het olieaanbod met de vertegenwoordigers van twee andere OPEC-landen, Qatar en Indonesië. Tussen 26 en 28 september zullen de OPEC-landen nog verder praten op een informele bijeenkomst in Algerije, zo zei de Venezolaanse minister van Olie Eulogio del Pino.

Venezuela beschikt over de grootste oliereserves ter wereld, en ijvert voor een productiestop, sinds de koers van de ruwe olie begin vorig jaar onder de 30 dollar zakte. Het land stoot echter op het verzet van Saoedie-Arabië, dat de markt de prijs wil laten bepalen. (Belga/NS)

"We staan dichtbij een overeenkomst tussen de producerende landen, leden en niet-leden van de OPEC", verklaarde Maduro aan het einde van de 17de bijeenkomst van de Groep van Niet-Gebonden Landen, waar hij voorzitter van is. Maduro zei dat hij sprak met de Iraanse en Ecuadoriaanse presidenten; beiden lid van de OPEC. "President Rohani deed een zeer belangrijke verklaring over de wil van Iran om bij te dragen op een noodzakelijke, rechtvaardige en gedeelde manier aan de stabilisatie van de prijzen", meldde Maduro. Volgens hem moet het mogelijk zijn om voor eind september een akkoord te bereiken om de markt en de olieprijzen te stabiliseren. De Venezolaanse president besprak ook de kwestie van het evenwicht in het olieaanbod met de vertegenwoordigers van twee andere OPEC-landen, Qatar en Indonesië. Tussen 26 en 28 september zullen de OPEC-landen nog verder praten op een informele bijeenkomst in Algerije, zo zei de Venezolaanse minister van Olie Eulogio del Pino. Venezuela beschikt over de grootste oliereserves ter wereld, en ijvert voor een productiestop, sinds de koers van de ruwe olie begin vorig jaar onder de 30 dollar zakte. Het land stoot echter op het verzet van Saoedie-Arabië, dat de markt de prijs wil laten bepalen. (Belga/NS)