Olielanden buiten de OPEC, zoals Rusland, Mexico en Azerbeidzjan, spraken dit weekend af hun productie na de jaarwisseling met in totaal 558.000 vaten per dag te verlagen. Dat akkoord volgde op de afspraak binnen het kartel van olie-exporteurs om de productie met 1,2 miljoen vaten per dag te beperken. De lagere olieproductie moet ervoor zorgen dat de olieprijs gaat stijgen.

De prijs van Brentolie, maatgevend voor olie uit het Midden-Oosten en Europa, stond maandag omstreeks 07.00 uur 4,3 procent hoger op 56,67 dollar per vat. Amerikaanse olie werd 4,9 procent duurder bij een prijs van 54,02 dollar per vat.

Olielanden buiten de OPEC, zoals Rusland, Mexico en Azerbeidzjan, spraken dit weekend af hun productie na de jaarwisseling met in totaal 558.000 vaten per dag te verlagen. Dat akkoord volgde op de afspraak binnen het kartel van olie-exporteurs om de productie met 1,2 miljoen vaten per dag te beperken. De lagere olieproductie moet ervoor zorgen dat de olieprijs gaat stijgen.De prijs van Brentolie, maatgevend voor olie uit het Midden-Oosten en Europa, stond maandag omstreeks 07.00 uur 4,3 procent hoger op 56,67 dollar per vat. Amerikaanse olie werd 4,9 procent duurder bij een prijs van 54,02 dollar per vat.