Obama sprak donderdag vanuit het Witte Huis na de wetgeving te hebben ondertekend om de overheidsdiensten te heropenen na zestien dagen van gedeeltelijke sluiting.

Volgens de president is er geen winnaar uit deze politieke crisis omtrent de begroting en de schuld naar voren gekomen. "Die twee bedreigingen voor onze economie zijn weg", zei Obama. "Er zijn hier geen winnaars," voegde hij eraan toe.

Politieke crisissen in de VS zijn ook een 'aanmoediging voor onze vijanden en verzwakken onze vrienden', aldus Obama. "Het Amerikaanse volk heeft zijn buik helemaal vol van Washington," aldus de president, die zei dat de manier van handelen in Washington moet veranderen.

"Niets heeft onze economie de laatste drie jaar meer schade berokkend dan het soort tactieken dat gearrangeerde crisissen creëert", luidde het nog. Door het tumult rond het schuldenplafond zijn de kosten voor de VS om te lenen gestegen, waardoor het begrotingstekort enkel maar toeneemt. (Belga/BO)

Obama sprak donderdag vanuit het Witte Huis na de wetgeving te hebben ondertekend om de overheidsdiensten te heropenen na zestien dagen van gedeeltelijke sluiting. Volgens de president is er geen winnaar uit deze politieke crisis omtrent de begroting en de schuld naar voren gekomen. "Die twee bedreigingen voor onze economie zijn weg", zei Obama. "Er zijn hier geen winnaars," voegde hij eraan toe.Politieke crisissen in de VS zijn ook een 'aanmoediging voor onze vijanden en verzwakken onze vrienden', aldus Obama. "Het Amerikaanse volk heeft zijn buik helemaal vol van Washington," aldus de president, die zei dat de manier van handelen in Washington moet veranderen. "Niets heeft onze economie de laatste drie jaar meer schade berokkend dan het soort tactieken dat gearrangeerde crisissen creëert", luidde het nog. Door het tumult rond het schuldenplafond zijn de kosten voor de VS om te lenen gestegen, waardoor het begrotingstekort enkel maar toeneemt. (Belga/BO)