De groei is wel minder sterk dan in het tweede kwartaal, toen het bruto binnenlands product (bbp) nog met 1,5 procent toenam. Dat was volgens het CBS dan ook een uitzonderlijk sterke periode. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2016 is de economie met 3 procent gegroeid.

De economische groei in het derde kwartaal werden breed gedragen. De export, de investeringen en de consumptie door huishoudens zaten stuk voor stuk in de lift. Dat is in lijn met de hogere werkgelegenheid en het grote vertrouwen van zowel consumenten als ondernemers in de economie.

Vooral de investeringen in woningen, auto's en vliegtuigen zijn toegenomen. De hogere export is met name te danken aan de uitvoer van machines en apparaten. Maar er gingen ook meer chemische producten en auto's de grens over.

'Economische groei krijgt pas écht betekenis wanneer Nederlanders ervan beginnen te profiteren', reageert minister van Economische Zaken Eric Wiebes. 'In de cijfers zien we dat nu gebeuren.'

In België ging de economie er 0,3 procent op vooruit in het derde kwartaal, zo bleek eind vorige maand uit een eerste raming van de Nationale Bank. In de voorgaande kwartalen bedroeg de groei 0,5 en 0,7 procent. Ook Duitsland maakte dinsdag het cijfer bekend voor juli-augustus. De grootste economie van Europa ging met 0,8 procent vooruit ten opzichte van een kwartaal eerder.

De groei is wel minder sterk dan in het tweede kwartaal, toen het bruto binnenlands product (bbp) nog met 1,5 procent toenam. Dat was volgens het CBS dan ook een uitzonderlijk sterke periode. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2016 is de economie met 3 procent gegroeid.De economische groei in het derde kwartaal werden breed gedragen. De export, de investeringen en de consumptie door huishoudens zaten stuk voor stuk in de lift. Dat is in lijn met de hogere werkgelegenheid en het grote vertrouwen van zowel consumenten als ondernemers in de economie.Vooral de investeringen in woningen, auto's en vliegtuigen zijn toegenomen. De hogere export is met name te danken aan de uitvoer van machines en apparaten. Maar er gingen ook meer chemische producten en auto's de grens over.'Economische groei krijgt pas écht betekenis wanneer Nederlanders ervan beginnen te profiteren', reageert minister van Economische Zaken Eric Wiebes. 'In de cijfers zien we dat nu gebeuren.'In België ging de economie er 0,3 procent op vooruit in het derde kwartaal, zo bleek eind vorige maand uit een eerste raming van de Nationale Bank. In de voorgaande kwartalen bedroeg de groei 0,5 en 0,7 procent. Ook Duitsland maakte dinsdag het cijfer bekend voor juli-augustus. De grootste economie van Europa ging met 0,8 procent vooruit ten opzichte van een kwartaal eerder.