De Nationale Bank (NBB) koopt geen Griekse, Ierse en Portugese obligaties meer voor haar eigen effectenportefeuille. Dat heeft gouverneur Luc Coene gezegd op de algemene vergadering. Dat melden verschillende kranten dinsdag.

De obligatieportefeuille van 23,9 miljard euro in eigen beheer omvat voor 1 miljard euro Iers papier, 0,7 miljard Grieks papier en 0,6 miljard Portugees papier. De Nationale Bank kocht ook voor 4,8 miljard euro obligaties in het kader van het monetair beleid van de Europese Centrale Bank, maar wil daarover geen details verstrekken.

Coene merkte op dat de obligaties van de zwakke eurolanden een erfenis zijn van voor de crisis. "Ze zijn gekocht vanaf 2003-2004."

Erik Geenen, sinds jaren een kritische aandeelhouder, vroeg om de Griekse, Ierse en Portugese obligaties te verkopen. Coene weigert: "Een verkoop zou de crisis nog verergeren." (Belga/KVDA)

De Nationale Bank (NBB) koopt geen Griekse, Ierse en Portugese obligaties meer voor haar eigen effectenportefeuille. Dat heeft gouverneur Luc Coene gezegd op de algemene vergadering. Dat melden verschillende kranten dinsdag. De obligatieportefeuille van 23,9 miljard euro in eigen beheer omvat voor 1 miljard euro Iers papier, 0,7 miljard Grieks papier en 0,6 miljard Portugees papier. De Nationale Bank kocht ook voor 4,8 miljard euro obligaties in het kader van het monetair beleid van de Europese Centrale Bank, maar wil daarover geen details verstrekken. Coene merkte op dat de obligaties van de zwakke eurolanden een erfenis zijn van voor de crisis. "Ze zijn gekocht vanaf 2003-2004." Erik Geenen, sinds jaren een kritische aandeelhouder, vroeg om de Griekse, Ierse en Portugese obligaties te verkopen. Coene weigert: "Een verkoop zou de crisis nog verergeren." (Belga/KVDA)