Informateur Charles Michel (MR) heeft de gouverneur van de Nationale Bank Luc Coene en de Commissaris van het Planbureau Philippe Donnay ontvangen. Geen van beide wilde commentaar kwijt over de boodschap die ze de informateur overbrachten.

Na de middag zet Michel zijn werkzaamheden discreet voort met informele contacten.

De voorbije dagen ontving de informateur, die vrijdag door koning Filip het veld werd ingestuurd, premier in lopende zaken Elio Di Rupo, een rist partijvoorzitters en de sociale partners.

Hoe zijn agenda voor donderdag er uitziet, ligt nog niet concreet vast. Vrijdag wordt de informateur opnieuw op het Paleis verwacht om verslag uit te brengen over de vorderingen van zijn werkzaamheden.

Non tegen MR van Magnette, Non tegen N-VA van Lutgen en Non van Ecolo tegen zichzelf

Michel kreeg al te horen van PS-voorzitter Paul Magnettedat zijn MR niet tot de regionale regeringen zal toetreden. CDH-voorzitter Benoît Lutgen herhaalde dan weer zijn neen tegen een coalitie met N-VA, en Ecolo liet bij monde van covoorzitters Olivier Deleuze en Emily Hoyos weten dat het voor oppositie kiest op federaal niveau. Daar horen ze naar eigen zeggen thuis aangezien Ecolo bij de verkiezingen van 25 mei twee van zijn acht Kamerzetels verloor.

(Belga/SD)

Na de middag zet Michel zijn werkzaamheden discreet voort met informele contacten. De voorbije dagen ontving de informateur, die vrijdag door koning Filip het veld werd ingestuurd, premier in lopende zaken Elio Di Rupo, een rist partijvoorzitters en de sociale partners. Hoe zijn agenda voor donderdag er uitziet, ligt nog niet concreet vast. Vrijdag wordt de informateur opnieuw op het Paleis verwacht om verslag uit te brengen over de vorderingen van zijn werkzaamheden. Michel kreeg al te horen van PS-voorzitter Paul Magnettedat zijn MR niet tot de regionale regeringen zal toetreden. CDH-voorzitter Benoît Lutgen herhaalde dan weer zijn neen tegen een coalitie met N-VA, en Ecolo liet bij monde van covoorzitters Olivier Deleuze en Emily Hoyos weten dat het voor oppositie kiest op federaal niveau. Daar horen ze naar eigen zeggen thuis aangezien Ecolo bij de verkiezingen van 25 mei twee van zijn acht Kamerzetels verloor. (Belga/SD)