De krant De Tijd kon het rapport inkijken. Positieve noot in het rapport: België haalt op Europees niveau zeer goede punten wat de aanpak van de financiële criminaliteit betreft.

Het Belgische Charter van de belastingplichtige werd in 1986 door toenmalig minister van Financiën Jean Gol (PRL) ingevoerd. Het kwam er na uitwassen tijdens gezamelijke fraudeonderzoeken van de Bijzondere Belastinginspectie en het gerecht. Met het charter wierp de overheid een dam op tussen de politie en de belastinginspectie.

Experts van de Europese Raad oordelen nu dat dat charter "volledig achterhaald" is. De opsporingsbevoegdheid voor misdrijven toewijzen aan gespecialiseerde instanties binnen de belastingdienst, is veel succesvoller, zo staat volgens De Tijd in het rapport.

Het rapport van de Europese Raad prijst België wel voor zijn aanpak door de "goede" samenwerking tussen de antifraudediensten en de "zeer gemotiveerde" onderzoekers. Het rapport besluit zelfs dat België door zijn "stringent beleid (...) terecht een goede naam heeft" in het bestrijden van de financiële criminaliteit. (Belga)

De krant De Tijd kon het rapport inkijken. Positieve noot in het rapport: België haalt op Europees niveau zeer goede punten wat de aanpak van de financiële criminaliteit betreft. Het Belgische Charter van de belastingplichtige werd in 1986 door toenmalig minister van Financiën Jean Gol (PRL) ingevoerd. Het kwam er na uitwassen tijdens gezamelijke fraudeonderzoeken van de Bijzondere Belastinginspectie en het gerecht. Met het charter wierp de overheid een dam op tussen de politie en de belastinginspectie. Experts van de Europese Raad oordelen nu dat dat charter "volledig achterhaald" is. De opsporingsbevoegdheid voor misdrijven toewijzen aan gespecialiseerde instanties binnen de belastingdienst, is veel succesvoller, zo staat volgens De Tijd in het rapport. Het rapport van de Europese Raad prijst België wel voor zijn aanpak door de "goede" samenwerking tussen de antifraudediensten en de "zeer gemotiveerde" onderzoekers. Het rapport besluit zelfs dat België door zijn "stringent beleid (...) terecht een goede naam heeft" in het bestrijden van de financiële criminaliteit. (Belga)