EU-commissaris voor Economische en Financiële Zaken Pierre Moscovici zegt dat hij ervan 'overtuigd' is dat de leiders van de eurozone - die vandaag in Brussel spoedberaad houden - een uitweg vinden voor de Griekse crisis.

"Vandaag staan er meetings met (de Griekse premier) Tsipras op het programma, waarvan ik hoop - en ik ben ervan overuigd - dat ze maandagavond zullen leiden tot een overeenkomst," aldus Moscovici op Europe 1 radio.

De eurocommissaris spreekt via Twitter van een 'beslissende' dag, die van 'vitaal belang' is voor Griekenland én de euro.

Volgens Moscovici is er een solide basis voor een deal, ' die we vandaag moeten consolideren'.

" Ik denk dat bij iedereen de politieke wil bestaat om de euro te behouden, en ervoor te zorgen dat de munteenheid onomkeerbaar is," luidde het.

Maandagmorgen licht de Griekse premier Alexis Tsipras zijn plannen toe aan de vertegenwoordigers van de schuldeisers (IMF, EU en ECB). Rond de middag komen de ministers van Financiën van de eurozone bijeen om zich te beraden over Tsipras' voorstel.

Vervolgens komen nabeurs alle regeringsleiders van alle lidstaten van de eurozone bijeen, en volgt het verdict voor Griekenland. (Reuters/BO)

EU-commissaris voor Economische en Financiële Zaken Pierre Moscovici zegt dat hij ervan 'overtuigd' is dat de leiders van de eurozone - die vandaag in Brussel spoedberaad houden - een uitweg vinden voor de Griekse crisis."Vandaag staan er meetings met (de Griekse premier) Tsipras op het programma, waarvan ik hoop - en ik ben ervan overuigd - dat ze maandagavond zullen leiden tot een overeenkomst," aldus Moscovici op Europe 1 radio. De eurocommissaris spreekt via Twitter van een 'beslissende' dag, die van 'vitaal belang' is voor Griekenland én de euro.Volgens Moscovici is er een solide basis voor een deal, ' die we vandaag moeten consolideren'." Ik denk dat bij iedereen de politieke wil bestaat om de euro te behouden, en ervoor te zorgen dat de munteenheid onomkeerbaar is," luidde het.Maandagmorgen licht de Griekse premier Alexis Tsipras zijn plannen toe aan de vertegenwoordigers van de schuldeisers (IMF, EU en ECB). Rond de middag komen de ministers van Financiën van de eurozone bijeen om zich te beraden over Tsipras' voorstel.Vervolgens komen nabeurs alle regeringsleiders van alle lidstaten van de eurozone bijeen, en volgt het verdict voor Griekenland. (Reuters/BO)