Minister van Financiën Koens Geens zal na het zomerreces een aangepast voorstel indienen om de notionele-intrestaftrek te redden.

"We nemen akte van het arrest van het Europees Hof van Justitie. Minister Geens zal het arrest grondig bestuderen en zal daarna de nodige voorstellen tot aanpassing doen aan de regering." Zo luidt de reactie van Davine Dujardin, de woordvoerster van minister van
Financiën Koen Geens (CD&V), op het vonnis van het Europees Hof van Justitie.

De woordvoerster voegde er nog aan toe dat het voorstel pas na het zomerreces mag worden verwacht.

Het Hof van Justitie van de Europese Unie oordeelde donderdag dat de Belgische regeling rond de notionele-intrestaftrek in strijd is met het EU-recht. "Bij de berekeningsbasis van de notionele intrestaftrek moet ook rekening worden gehouden met de activa van een in een andere lidstaat gelegen filiaal", luidt het. België ziet zich nu genoodzaakt zijn regelgeving aan te passen aan dat arrest. (Belga/BO)

Minister van Financiën Koens Geens zal na het zomerreces een aangepast voorstel indienen om de notionele-intrestaftrek te redden."We nemen akte van het arrest van het Europees Hof van Justitie. Minister Geens zal het arrest grondig bestuderen en zal daarna de nodige voorstellen tot aanpassing doen aan de regering." Zo luidt de reactie van Davine Dujardin, de woordvoerster van minister van Financiën Koen Geens (CD&V), op het vonnis van het Europees Hof van Justitie.De woordvoerster voegde er nog aan toe dat het voorstel pas na het zomerreces mag worden verwacht.Het Hof van Justitie van de Europese Unie oordeelde donderdag dat de Belgische regeling rond de notionele-intrestaftrek in strijd is met het EU-recht. "Bij de berekeningsbasis van de notionele intrestaftrek moet ook rekening worden gehouden met de activa van een in een andere lidstaat gelegen filiaal", luidt het. België ziet zich nu genoodzaakt zijn regelgeving aan te passen aan dat arrest. (Belga/BO)